Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 18:03

Στο Κάστρο της Καλαμάτας ο Νίκος Πορτοκάλογλου με τη χορωδία του Μουσικού Γυμνασίου

Νίκος Πορτοκάλογου και αριστερά η Κατερίνα Τσίτσα καθηγήτρια μουσικής στη Μουσικό Σχολείου Νίκος Πορτοκάλογου και αριστερά η Κατερίνα Τσίτσα καθηγήτρια μουσικής στη Μουσικό Σχολείου

ΠΕΜΠΤΗ ΒΡΑΔΥ 
Στο αγαπημένο και γουρλίδικο, όπως το χαρακτήρισε, Κάστρο της Καλαμάτας, θα τραγουδήσει αύριο, Πέμπτη, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, με το νέο του σχήμα, τους «Ευγενείς Αλήτες» αλλά και με τους μαθητές της χορωδίας του Μουσικού Γυμνασίου. Το μεσημέρι ο Νίκος Πορτοκάλογλου έδωσε συνέντευξη Τύπου για την αυριανή συναυλία, πλαισιωμένος από τον αντιπρόεδρο της Φάρις, Δημήτρη Μπούχαλη, τον υποδιευθυντή του Μουσικού Διονύση Κοτταρίδη και την καθηγήτρια της χορωδίας του Μουσικού Κατερίνα Τσίτσα. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου υπογράμμισε τη μεγάλη του εκτίμηση προς τα Μουσικά Σχολεία της χώρας αλλά και το στενό δεσμό του με την Καλαμάτα διότι, όπως σημείωσε, σε συναυλία που έδωσε στο Κάστρο το 1986 ξεκίνησε να απογειώνεται η καριέρα του με το τότε σχήμα «Φατμέ»…

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου ανέφερε ότι εκτιμάει τα Μουσικά Σχολεία διότι βγάζουν μουσικούς που σέβονται τη μουσική παράδοση τόσο της δύσης όσο και της ανατολής, κάτι που παρατήρησε ότι δεν διακρίνει και τόσο τους παλιότερους μουσικούς, οι οποίοι ήταν επηρεασμένοι είτε από τη δυτική μουσική είτε από την ανατολική. Σημείωσε πάντως ότι η δική του μουσική πατάει και στις δύο αυτές μουσικές παραδόσεις.
Η συνεργασία του με τα Μουσικά Σχολεία, συνέχισε, ξεκίνησε από το Μουσικό της Δράμας και συνεχίζεται πλέον σε κάθε περιοχή που δίνει συναυλία και στην οποία λειτουργεί ανάλογο σχολείο. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου ανέφερε ότι τον συγκινεί πάντα όταν τους στίχους του τους τραγουδούν παιδιά και έφηβοι και αυτό προειδοποίησε ότι θα γίνει και στην αυριανή συναυλία.
Κατά τα άλλα ο Νίκος Πορτοκάλογλου ανέφερε ότι έχει κάνει «restart» στην καριέρα του, έχει βγάλει καινούργιο δίσκο με τίτλο «Εισιτήριο», συνεργάζεται με νέους μουσικούς και έχει φτιάξει νέο σχήμα, τους «Ευγενείς Αλήτες». Ωστόσο σημείωσε ότι στην αυριανή συναυλία θα κάνει μια αναδρομή σε όλη την καλλιτεχνική του δουλειά.
Τον Νίκο Πορτοκάλογλου ευχαρίστησαν θερμά ο υποδιευθυντής του Μουσικού Διονύσης Κοτταρίδης και η υπεύθυνη της χορωδίας Κατερίνα Τσίτσα, τονίζοντας ότι με το να καλέσει τη χορωδία να τραγουδήσει μαζί του προσφέρει στα παιδιά μια εξαιρετική εμπειρία.
Εισιτήρια για τη συναυλία προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο στην τιμή των 11 ευρώ ενώ πριν τη συναυλία θα πωλούνται στο Κάστρο στην τιμή των 13 ευρώ.
Στ.Μ.