Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017 18:27

"Πανεπιστήμιο" κλασικής μουσικής για μια εβδομάδα η Καλαμάτα

Λυδία Άϊζενμπαχ, Φέλιξ Φροσμάγερ, Ίντιρα Ραχματούλα, Αναστασία Μπελογιάννη, Στάθης Γυφτάκης και Δημήτρης Λάμπος Λυδία Άϊζενμπαχ, Φέλιξ Φροσμάγερ, Ίντιρα Ραχματούλα, Αναστασία Μπελογιάννη, Στάθης Γυφτάκης και Δημήτρης Λάμπος

«ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» 
Σπουδαίοι μουσικοί, διεθνούς αναγνώρισης, βρίσκονται στην Καλαμάτα και παραδίδουν μαθήματα σε νέους μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ θα δώσουν και συναυλίες, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Δημοτικού Ωδείου «Διεθνείς Ημέρες Μουσικής Καλαμάτας», ένα διπλό διεθνές φεστιβάλ κλασικής μουσικής. Εκείνο που έχει ξεχωριστή σημασία είναι ότι πρωτεργάτες αυτής της διοργάνωσης είναι δύο παλιοί μαθητές του Δημοτικού Ωδείου, μουσικοί πλέον στην Ευρώπη, ο βιολοντσελίστας Δημήτρης Λάμπος και η φλαουτίστα Λυδία Άϊζενμπαχ. Και όπως τόνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου, Στάθης Γυφτάκης, οι «Διεθνείς Ημέρες Μουσικής» είναι μια διοργάνωση που καταξιώνει ακόμη περισσότερο το Ωδείο της πόλης και αναθέτει βέβαια στα στελέχη του ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη ώστε να κρατήσουν ψηλά το επίπεδο και να το ανεβάσουν και άλλο…

Σε συνέντευξη Τύπου για τις «Διεθνείς Ημέρες Μουσικής Καλαμάτας», ο Στάθης Γυφτάκης παρουσίασε τη βιολοντσελίστα Ίντιρα Ραχματούλα, φίλη της Καλαμάτας και του Ωδείου και τον βιολονίστα Φέλιξ Φροσχάμερ οι οποίοι, με την πιανίστα Αλεξία Μουζά, διδάσκουν στο πλαίσιο της διοργάνωσης σε μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι τρεις αυτοί καταξιωμένοι μουσικοί διδάσκουν στα μουσικά σεμινάρια του Δημοτικού Ωδείου, σε μια διοργάνωση που εμπνεύστηκε ο Δημήτρης Λάμπος με την υποστήριξη του Στάθη Γυφτάκη. Επίσης ο Μίχαελ Φάουστ καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Ντίσελντορφ, με ειδίκευση στο φλάουτο, διδάσκει σε σεμινάρια σε μια δεύτερη διοργάνωση με πρωτεργάτρια τη Λυδία Άϊζενμπαχ, η οποία ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια και διευρύνεται.

Τα σεμινάρια έχουν ξεκινήσει από την Παρασκευή ενώ τη Δευτέρα το βράδυ οι Ραχματούλα, Φροσχάμερ και Μουζά θα δώσουν συναυλία με μουσική δωματίου στο προαύλιο του κτιρίου που στεγάζει τη συλλογή παραδοσιακών ενδυμασιών «Βικτωρία Καρέλια», με εισιτήριο 10 ευρώ.

Την Τρίτη, στην εννέα το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στο πλαίσιο των «Διεθνών Ημερών Μουσικής Καλαμάτας» θα δοθεί συναυλία από το νεανικό Μελίφωνο του Δημοτικού Ωδείου και το KlezmagicEnsemble, με ελεύθερη είσοδο.

Την Πέμπτη στο βράδυ, στο λιμάνι, πάντα στο πλαίσιο των «Διεθνών Ημερών Μουσικής Καλαμάτας» θα δοθεί συναυλία με Βαλκανική Μουσική με ελεύθερη είσοδο.

Τέλος, την Παρασκευή και το άλλο Σάββατο οι μαθητές των σεμιναρίων των «Διεθνών Ημερών Μουσικής Καλαμάτας» θα δώσουν συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο, πάλι με ελεύθερη είσοδο.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος των «Διεθνών Ημερών Μουσικής Καλαμάτας» η Ίντιρα Ραχμαντούλα και ο Φέλιξ Φροσχάμερ, εξέφρασαν τη μεγάλη τους χαρά για τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη διοργάνωση, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα σημαντικό μουσικό πρόγραμμα με μαθητές που αγαπούν τη μουσική.

Επίσης ο Δημήτρης Λάμπος και η Λυδία Άϊζενμπαχ αναφέρθηκαν στο πως κατάφεραν να προωθήσουν την πραγματοποίηση των σεμιναρίων για τα οποία είναι υπεύθυνοι στην Καλαμάτα, σημείωσαν ότι οι καθηγητές με τους οποίους συνεργάζονται έχουν ιδιαίτερα θετική άποψη για το Δημοτικό Ωδείο της Καλαμάτας, ενώ ευχαρίστησαν θερμά τον Στάθη Γυφτάκη για την υποστήριξή του. Τόνισαν επίσης ότι ο αριθμός των νέων μουσικών που επιθυμούν να συμμετέχουν στα σεμινάρια χρόνο με το χρόνο διευρύνεται, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Σημειώνεται τέλος ότι τα συγχαρητήριά της έδωσε σε όλους τους συντελεστές η πρόεδρος της Φάρις, Αναστασία Μπελογιάννη, ενώ διευκρινίζεται ότι οι «Διεθνείς Ημέρες Μουσικής Καλαμάτας» γίνονται με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων των Σχολών της Φάρις και φυσικά με την υποστήριξη της Φάρις. 
Στ.Μ.