Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012 17:00

Εικαστικές δημιουργίες στο τυπογραφείο του «Θάρρους»

Εικαστικές δημιουργίες στο τυπογραφείο του «Θάρρους»

ΒΡΑΧΝΟΣ - ΖΟΥΠΑ - ΤΕΝΤΕΣ
Σε έναν ιδιαίτερο χώρο, ένα «εργοστάσιο» που δουλεύει για τη μετάδοση στον κόσμο των γεγονότων και των ιδεών, στο τυπογραφείο της καλαματιανής εφημερίδας «Θάρρος», θα εκθέσουν για οκτώ ημέρες έργα τους οι εικαστικοί Γιώργης Βραχνός, Μάρθα Ζούπα και Παναγιώτης Τέντες. Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Εντυπώσεις» θα πραγματοποιηθούν αύριο, Κυριακή, στις 8.30 το βράδυ.

Ο Γιώργης Βραχνός εστιάζει το ενδιαφέρον του στην εικονογραφία της αρχαιοελληνικής αγγειοπλαστικής, στη διακοσμητική της Άπω Ανατολής, στην ερωτική διάθεση του Πικάσο και στη φαντασιακή ευρηματικότητα του Μαξ Έρνστ. Αυτά λειτούργησαν ως βασικές αναφορές για τη δημιουργία ενός προσωπικού υβριδικού μυθολογικού κόσμου σε αυτή τη σειρά χαρακτικών του.
Η Μάρθα Ζούπα αντλεί το υλικό της από ένα αρχείο φωτογραφιών, υφαίνοντας πάνω στο χρόνο, και δημιουργεί εγκαταστάσεις και σχέδια. Οι προσωπικές και οι κοινωνικές στιγμές του παρελθόντος μεταμορφώνονται σε σύγχρονες ιστορίες, που αφηγούνται τον τρόπο που επιδρά ο χρόνος στην ανθρώπινη υπόσταση.
Ο Παναγιώτης Τέντες επιλέγει μια σειρά τοπίων που πραγματεύονται το χώρο. Με καθαρό βάθος πεδίου οι φωτογραφίες αυτές επιτρέπουν στο βλέμμα να κινηθεί με άνεση χρόνου στο τοπίο που βλέπει εμπρός του. Χρόνος που είναι απαραίτητος για να πάρουμε απόσταση από την πληροφορία που είναι δεδομένη, επιδιώκοντας να γεννήσει ένα ενδιαφέρον που ξεπερνά το γεγονός αυτό καθαυτό.
Τυπογραφείο «Θάρρους»: Σταδίου 45, Καλαμάτα
Διάρκεια έκθεσης: 15 - 22 Ιουλίου