Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 15:09

Έναρξη του διαλόγου για την "ανακάλυψη της Μεσσηνίας του επισκέπτη"

Του Θανάση Παντέ 
Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού η 27η Σεπτεμβρίου και στην Καλαμάτα η ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της «Ελευθερίας» ήταν μία καλή αφορμή για να συζητηθεί η τουριστική προοπτική της Μεσσηνίας, έτσι όπως παρουσιάζεται μέσα από τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται. Ενδεικτικός ο τίτλος της εκδήλωσης «Ανακαλύπτοντας τη Μεσσηνία του επισκέπτη» και πολλές βεβαίως οι εκπλήξεις από μια τέτοια ανακάλυψη…

Ξεκινώντας την εκδήλωση ο συντονιστής Βασίλης Πουλόπουλος τόνισε την ανάγκη να ακουστούν διαφορετικές προτάσεις και να τονιστούν τα σημεία που είμαστε δυνατοί ως περιοχή.

Ο Ανδρέας Ζαγάκος, εκ μέρους του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, τόνισε πως χρειάζεται συνέπεια σε ό,τι σχετίζεται με τις πρωτοβουλίες για τον τουρισμό και επισήμανε την ανάγκη συνεργασιών.

Από τους ομιλητές ο Ηλίας Μπιτσάνης επισήμανε πως η ποιότητα της ζωής αφορά πρώτα απ’ όλα τους κατοίκους της περιοχής και ότι χρειάζεται να γνωρίσουμε καλύτερα τον τόπο μας και να ανακαλύψουμε το μοντέλο που μας ταιριάζει.

Ο Θύμιος Αλεξόπουλος έκανε λόγο για εναλλακτικό τουρισμό, αναφέρθηκε επίσης στα καλντερίμια και τα μονοπάτια της Μεσσηνίας.

Η Ανθή Σκαρπαλέζου αναφέρθηκε στις δυνατότητες στη θάλασσα και τη μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων που μπορούν να αναπτυχθούν σε αυτή.

Ο Δημήτρης Πουλόπουλος μίλησε για τις ελλιπείς αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν και είναι απαξιωμένες αλλά συγχρόνως επισήμανε πως ο αθλητικός τουρισμός έχει τεράστιες δυνατότητες εξέλιξης.

Ο Παναγιώτης Παπανικολόπουλος επισήμανε πως η Καλαμάτα μπορεί να γίνει ο πιο προσιτός γαστρονομικός προορισμός και ότι η δημοτική αγορά Καλαμάτας είναι πόλος έλξης για τους επισκέπτες.

ΑELEFTHERIA-EKDHLOSH-28-09-17.jpgκολούθησε διάλογος με τους παρευρισκόμενους όπου τονίστηκε η ανάγκη να γίνουν προτάσεις και να υλοποιηθούν.

Μίλησαν μεταξύ άλλων ο Χάρης Βγενής, ο Κώστας Ανδριανόπουλος, ο Κώστας Καστόρας, ο Μανώλης Μάκαρης, ο Βασίλης Κοσμόπουλος.

Η εκδήλωση, που διοργάνωσαν η ομάδα «Πάμε Βόλτα», το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, ο δίαυλος καινοτομίας «Σπόρος» και η Local Mood, έκλεισε με την προτροπή του Ηλία Καλφακάκου να κατατεθούν προτάσεις και να γίνει εντονότερος διάλογος ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους.

Υ.Γ) Πρώτη προτεραιότητα πάντως πρέπει να είναι να ανακαλύψουμε τη Μεσσηνία που ως τώρα απλώς νομίζουμε ότι τη γνωρίζουμε…