Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017 18:10

Εκδηλώσεις στην Καλαμάτα από το Θάλπος για την ψυχική υγεία

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 
Με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ψυχική υγεία, η Μονάδα ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Θάλπος Καλαμάτας» διοργανώνει για την Τρίτη 10 Οκτώβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Ειδικότερα θα παρουσιαστεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη ζωή στη Μονάδα, θα λειτουργήσει δημιουργικό εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους, θα παρουσιαστούν κατασκευές από τη δημιουργική απασχόληση των ενοίκων της Μονάδας, ενώ θα προβάλλεται και το ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη «Οι επιζώντες». Το απόγευμα στον ίδιο χώρο εκπρόσωποι τοπικών φορέων θα συζητήσουν για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Θα είναι μια συζήτηση ανοιχτή στο κοινό προκειμένου να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί…

Το Τρίτη από τις 11 το πρωί μέχρι τις δύο μετά το μεσημέρι θα λειτουργούν οι εκθέσεις και θα γίνεται η προβολή του ντοκιμαντέρ, ενώ το απόγευμα, από τις πέντε μέχρι τις οχτώ το βράδυ, θα γίνει η συζήτηση με τους φορείς, καθώς επίσης θα συνεχιστεί η λειτουργία των πρωινών εκθέσεων και εργαστηρίων.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν στην κ. Τσικρικού, στο τηλέφωνο 27210 84097.

Το «Θάλπος-Ψυχική Υγεία» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με δύο Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, στην Αττική και στην Καλαμάτα. Έχει υλοποιήσει πολλά εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα για την ψυχοκοινωνική υγεία. Λειτουργεί με επαγγελματίες υγείας και παρέχει εξειδικευμένες και πιστοποιημένες από το υπουργείο Υγείας Υπηρεσίες για την υποστήριξη ασθενών με βαριά ψυχικά νοσήματα.