Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 21:48

Κυριακή στον Άρι για βαρκάδα, ποδηλατάδα, ιππασία, αναψυχή και διασκέδαση

Κυριακή στον Άρι για βαρκάδα, ποδηλατάδα, ιππασία, αναψυχή και διασκέδαση

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 
Μια κυριακάτικη «απόδραση» στην ομορφιά της φύσης, μια γνωριμία με το ανεκτίμητης αξίας αλλά μέχρι τώρα αδικημένο ποτάμι του Άρι, μια συνάντηση με ανθρώπους που θέλουν να κάνουν τους επισκέπτες τους να αισθανθούν υπέροχα, ετοιμάζονται να προσφέρουν τα μέλη του Πολιτιστικού, Εξωραϊστικού Συλλόγου Ασπροχώματος, Ακοβιτίκων, Δυτικής Παραλίας Καλαμάτας «Ο Ποσειδών». Πρόκειται για την καθιερωμένη πλέον ετήσια περιβαλλοντική εκδήλωση του Συλλόγου, η οποία θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί της Κυριακής, στην περιοχή δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο των Ακοβιτίκων. Ο Δήμος Καλαμάτας ένταξε στην εκδήλωση του Συλλόγου τα εγκαίνια του ποδηλατόδρομου που κατασκευάστηκε με δάνειο στην όχθη του Νέδοντα…

TSIXLHS-DHM-NIKAS-PAN-GKOUMA-AGN-MPASAKIDHS-NIK-26-10-17.jpg
Νίκος Μπασακίδης, Παναγιώτης Νίκας, Δημήτρης Τσίχλης και Αγνή Γκούμα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασαν το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Τσίχλης και η ταμίας Αγνή Γκούμα, ενώ προηγουμένως ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ότι η Καλαμάτα είναι από τις μοναδικές πόλεις στη χώρα που έχουν το προνόμιο να βρίσκεται στα όριά της ένας ποταμός, ο Άρις, με νερό χειμώνα-καλοκαίρι. Σημείωσε ότι ήταν για εκείνον έμμονη ιδέα η πραγματοποίηση παρέμβασης για την ανάδειξη του Άρι και τόνισε ότι από το Δήμο έχουν ήδη ξεκινήσει τα έργα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως είναι ο ποδηλατόδρομος που θα εγκαινιαστεί την Κυριακή. Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι ο ποδηλατόδρομος αυτός θα συνδεθεί με άλλον ποδηλατόδρομο, ο οποίος θα έρχεται από το Νέδοντα.

Ο Δημήτρης Τσίχλης χαρακτήρισε τον Άρι ως πολύ αξιόλογο οικοσύστημα, το οποίο όμως πρέπει να προστατεύεται, καθώς αναγνώρισε ότι αντιμετωπίζει ορισμένα θέματα. Επιπλέον τόνισε ότι ο Άρις είναι ή μπορεί να γίνει ένας εξαίσιος χώρος αναψυχής και προς αυτή την κατεύθυνση είπε ότι ο Σύλλογός του διοργανώνει από το 2014 εκδηλώσεις για την ανάδειξή του.

Επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου ευχαρίστησε το Δήμο και το δήμαρχο για την κατασκευή του ποδηλατόδρομου στην όχθη του Άρι, σχολιάζοντας ότι αυτό είναι το πρώτο από τα έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ο κ. Τσίχλης είπε ότι θα γίνουν παραποτάμιοι αγώνες δρόμου, βαρκάδες με κανό και θαλάσσια ποδήλατα, με την τήρηση όλων των προληπτικών μέτρων ασφαλείας, βόλτες με άλογα καθώς και με άμαξα από τη Σχολή Ιππασίας του Νίκου Δρούγα, επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Ακοβιτίκων. Θα προσφερθούν επίσης διάφορα κεράσματα, ενώ θα χορέψουν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου από το Ασπρόχωμα και του Συλλόγου από τη Βέργα.

Επίσης ο κ. Τσίχλης σημείωσε ότι ο Άρις, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας, Γιάννης Καρράς, είναι ένας θαυμάσιος υγρός προπονητικός στίβος για τους κωπηλάτες. Μάλιστα ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας έχει δεσμευτεί ότι θα προσφέρει σημαντικό κωπηλατικό εξοπλισμό εφόσον αποκτήσει ο Άρις τις υποδομές που χρειάζεται ένας προπονητικός χώρος κωπηλασίας.

Κλείνοντας ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ποσειδών» τόνισε ότι και οι περιοχές που βρίσκονται δυτικά της Καλαμάτας έχουν ζωή, έχουν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, μπορούν να έχουν ανάπτυξη.

Η Αγνή Γκούμα από την πλευρά της τόνισε ότι οι γυναίκες του Συλλόγου θα προσφέρουν στον κόσμο γλυκίσματα και άλλα κεράσματα, θα χορέψουν και διαβεβαίωσε ότι οι επισκέπτες θα περάσουν εξαιρετικά.

Στ.Μ.