Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 15:55

Όνειρα ανεκπλήρωτα σε έναν «Γυάλινο κόσμο» επάνω στη Μικρή Σκηνή του ΜΕΘ

Έλενα Παναγοπούλου, Βενετσάνος Μπαλόπουλος, Μελιάννα Μάκαρη, Γιώργος Παντελόπουλος,  Χρυσούλα Σιψά, Δημήτρης Γκολώνης και Λεωνίδας Βέλλης Έλενα Παναγοπούλου, Βενετσάνος Μπαλόπουλος, Μελιάννα Μάκαρη, Γιώργος Παντελόπουλος, Χρυσούλα Σιψά, Δημήτρης Γκολώνης και Λεωνίδας Βέλλης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ
Το έργο που συνεπαίρνει τον θεατή με το ρεαλισμό και τη δύναμή του, τον «Γυάλινο κόσμο» του Τένεσι Ουίλιαμς, ανεβάζει αυτό και το επόμενο παρασκευο-σαββατο-κύριακο (24,25,26/11 και 1,2,3/12), στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, η Μικρή Σκηνή του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θέατρου, σε σκηνοθεσία Βενετσάνου Μπαλόπουλου…

Είναι η 1η παραγωγή του ΜΕΘ τον 1ο χρόνο μετά τον γιορτασμό των πρώτων 40 χρόνων του και όπως τόνισε ο πρόεδρος του ιστορικότερου θεατρικού σχήματος της Καλαμάτας, Γιώργος Παντελόπουλος, οι άνθρωποι του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου αισθάνονται πολύ όμορφα βλέποντας το σπόρο που φύτεψαν να έχει βλαστήσει και να ακολουθούν και άλλα σχήματα το δρόμο που το ίδιο άνοιξε.

Σε ό,τι αφορά τη Μικρή Σκηνή ο κ. Παντελόπουλος σημείωσε ότι «το παιδί του ΜΕΘ πατάει πολύ γερά στα πόδια του και κάνει ένα μεγάλο βήμα με το ανέβασμα του Γυάλινου Κόσμου».

Για το έργο ο πρόεδρος του ΜΕΘ ανέφερε ότι είναι εξαιρετικά διαχρονικό και αναφέρεται στην «αδυσώπητη μάχη ανάμεσα στα πρέπει και τα θέλω» και στις δύσκολες σχέσεις των γονιών με τα παιδιά τους. «Το έργο αυτό έχει να δώσει και να μιλήσει στις καρδιές όλων μας», τόνισε επίσης ο κ. Παντελόπουλος, που ευχαρίστησε θερμά τους συντελεστές της παραγωγής, το νέο αίμα του ΜΕΘ, όπως ανέφερε, όπως επίσης και τους αφανείς εργάτες της παράστασης.

Ακόμη ο πρόεδρος του ΜΕΘ ανέφερε ότι επειδή πρόκειται για την 1η παραγωγή μετά τα πρώτα 40 χρόνια του σχήματος, οι άνθρωποι του ΜΕΘ θέλουν να γιορτάσουν αυτή τη στιγμή με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, γι’ αυτό και έχει οριστεί χαμηλή τιμή στα εισιτήρια, ύψους 5 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο Βιβλιοπωλείο Μακρής, ενώ για κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καλέσουν τηλεφωνικά στον αριθμό 6945237722.

Ο σκηνοθέτης της παράτασης, Βενετσάνος Μπαλόπουλος, σημείωσε ότι οι ήρωες του έργου έχουν δημιουργήσει έναν γυάλινο κόσμο για να ξεφύγουν από τη σκληρή πραγματικότητα. Είναι άνθρωποι μοναχικοί, συνέχισε, που περιμένουν να εκπληρωθούν τα όνειρά τους μέσα όμως από τις ψευδαισθήσεις τους. «Είναι αυτό το κάτι που δεν έρχεται και πάντα το περιμένουμε», είπε κλείνοντας ο σκηνοθέτης.

Στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της παράστασης μίλησαν ακόμη οι ηθοποιοί Χρυσούλα Σιψά, Δημήτρης Γκολώνης, Λεωνίδας Βέλλης, Μελιάννα Μάκαρη και η βοηθός σκηνοθέτη Έλενα Παναγοπούλου, οι οποίοι ευχαρίστησαν το ΜΕΘ για την εμπιστοσύνη που τους δείχνει, τόνισαν ότι κατά την προετοιμασία του έργου κέρδισαν πολλά, αναφέρθηκαν στη δυσκολία των σχέσεων γονέων και παιδιών, ενώ απεύθυναν κάλεσμα στον κόσμο να παρακολουθήσει την παράσταση.
Στ.Μ.