Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 17:40

«Δυναμικά από την Καλαμάτα» και βαθιά στη γυναικεία ψυχοσύνθεση

Ελένη Ευταξοπούλου, Εύη Γιαννακοπούλου, Καλλιρρόη Βελέντζα, Ελένη Χρηστίδου και Κωνσταντίνα Κολόκα Ελένη Ευταξοπούλου, Εύη Γιαννακοπούλου, Καλλιρρόη Βελέντζα, Ελένη Χρηστίδου και Κωνσταντίνα Κολόκα

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Ένα έργο που μπαίνει βαθιά στη γυναικεία ψυχοσύνθεση, που ίσως βοηθήσει τον άντρα να απαντήσει στο ερώτημα «τι συμβαίνει στο μυαλό της γυναίκας;», που έχει έντονα κωμικά στοιχεία. Είναι η νέα παραγωγή του Θεάτρου Νηπιαγωγείο, «Δυναμικά από την Καλαμάτα», το οποίο βασίζεται στο έργο των Κεχαΐδη-Χαβιαρά «Με δύναμη από την Κηφισιά» και σκηνοθετεί η Καλλιρρόη Βελέντζα. Για την παράσταση μίλησαν το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, οι συντελέστριές του. Η πρεμιέρα είναι το Σάββατο το βράδυ ενώ αντί για εισιτήριο θα υπάρχει ελεύθερη συνεισφορά κατά την κρίση και το βαθμό ικανοποίησης του κάθε θεατή…

Παίζουν στο έργο η Εύη Γιαννακοπούλου και η Ελένη Ευταξοπούλου, που συνεργάζονται πρώτη φορά με το Θέατρο Νηπιαγωγείο, καθώς και η Ελένη Χρηστίδου με την Κωνσταντίνα Κολόκα.

Στη σκηνή εμφανίζονται τέσσερις γυναίκες, οι οποίες, σύμφωνα με την Καλλιρρόη Βελέντζα βρίσκονται «στα πρόθυρα νευρικής κρίσης καθώς διαπραγματεύονται κατά τη διάρκεια όλου του έργου ένα ταξίδι. Θα πάνε αυτό το ταξίδι, δεν θα το πάνε…; Περνούν από διάφορες συναισθηματικές διακυμάνσεις. Είναι ένα πραγματικά γυναικείο έργο, από την άποψη ότι μπαίνει πολύ βαθιά στη γυναικεία ψυχοσύνθεση. Αλλά νομίζω ότι είναι πάρα πολύ κωμικό ανεξαρτήτως φύλου».

Η Εύη Γιαννακοπούλου χαρακτήρισε πολύ ευτυχισμένη στιγμή στην καριέρα της τη συνεργασία της με το Θέατρο Νηπιαγωγείο και τη γνωριμία της με νέες συναδέλφισσές της, ενώ σημείωσε πως ανυπομονεί να μοιραστεί με το κοινό το αποτέλεσμα της δουλειάς που έγινε.

Η Ελένη Ευταξοπούλου παρατήρησε ότι το έργο είναι γυναικείο, επιπλέον όμως «μπορούν να έρθουν και άντρες, να καταλάβουν τι έχουν επιτέλους στο μυαλό τους οι γυναίκες και να απαντήσουν σε αυτό το αναπάντητο ερώτημα».

Η Ελένη Χρηστίδου μιλώντας για το ρόλο της αποκάλυψε ότι αναφέρεται «σε μια γυναίκα που την καταβάλλει το συναίσθημα και πάει… Είναι λίγο ερωτιάρα. Επιπλέον έχουμε μεταξύ μας τις διενέξεις μας, τις αγάπες μας, περνάμε απ’ όλη τη γκάμα των συναισθημάτων».

Η Κωνσταντίνα Κολόκα είπε ότι ήθελε πολλά χρόνια να συμμετέχει στην παραγωγή του συγκεκριμένου έργου και πως αισθάνεται ξεχωριστά γιατί το έργο «το φέραμε στην Καλαμάτα, το κάναμε ακόμα πιο δικό μας. Και ελπίζω αυτό να το δει ο κόσμος, ότι φέραμε ένα έργο τόσο κοντά στην πόλη μας».

Η Καλλιρρόη Βελέντζα απεύθυνε επίσης πρόσκληση στον κόσμο, μετά την πρεμιέρα του Σαββάτου, να μείνει στην κοπή της πίτας του Θεάτρου Νηπιαγωγείο.

Σε ό,τι αφορά την ελεύθερη συνεισφορά, η κ. Βελέντζα σημείωσε ότι «το κοινό μπορεί να έρθει, να δει την παράσταση, να αξιολογήσει πόσο ποιοτικό είναι αυτό που βλέπει, πόσο καλά πέρασε, πόσο χαρούμενος έμεινε και να τιμολογήσει ο ίδιος το εισιτήριό του. Να πει πόσο θέλει να δώσει για την παράσταση στην έξοδο». Με τον τρόπο αυτό, συνέχισε, αφενός εκπληρώνεται ο κοινωνικός σκοπός του θεάτρου, αφού «αφού δεν θέλουμε να αφήσουμε κανέναν άνθρωπο έξω από τις πόρτες» και αφετέρου δίνεται η δυνατότητα για διάλογο με το κοινό  γιατί «εμάς εδώ μας αφορά πάρα πολύ η γνώμη του κοινού, η κρίση του και πιστεύω ότι και με αυτόν τον τρόπο μπορεί να εκφραστεί και πολύ πρακτικά η γνώμη του κοινού».

Οι παραστάσεις θα γίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 9:30 το βράδυ, ενώ για το κλείσιμο θέσεων το κοινό θα πρέπει να επικοινωνεί με το Θέατρο Νηπιαγωγείο (τηλ. 694890181).
Στ.Μ.