Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2018 01:17

Η πρώτη παραγωγή της Παιδικής Σκηνής του ΜΕΘ αφιερωμένη στα παιδιά με ειδικές ανάγκες

«Ο ΠΑΠΟΥΤΣΩΜΕΝΟΣ ΓΑΤΟΣ»
Στα παιδιά με ειδικές ανάγκες θα είναι αφιερωμένη η πρώτη παραγωγή της Παιδικής Σκηνής του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου, με ενήλικες ερασιτέχνες ηθοποιούς, που θα παρουσιαστεί στα τέλη Φλεβάρη και τις αρχές Μάρτη στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής. Πρόκειται για τον «Παπουτσωμένο γάτο». Η παραγωγή εντάσσεται στην εκστρατεία του ΜΕΘ για την άρση των εμποδίων προσβασιμότητας στο Κάστρο της Καλαμάτας…

Όπως σημειώνει το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο, «με πολύ κέφι και ενθουσιασμό συνεχίζονται οι πρόβες της Παιδικής Σκηνής του ΜΕΘ για το έργο '' Ο παπουτσωμένος γάτος '' που θα παρουσιαστεί στους μικρούς μας φίλους στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής από την Παρασκευή 23 μέχρι και την Κυριακή 25/2, καθώς επίσης και από την Παρασκευή 2 μέχρι και την Κυριακή 4/3.

Πρόκειται για την πρώτη παραγωγή της Παιδικής Σκηνής του ΜΕΘ και είναι αφιερωμένη στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Έτσι η γενική δοκιμή θα είναι ανοικτή για τα παιδιά αυτά, καθώς επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα ταυτόχρονης μετάφρασης στη νοηματική για όσα παιδιά έχουν πρόβλημα ακοής ( μετά από προσυννενόηση ).

Η παραγωγή μας αυτή αποτελεί μέρος της εκστρατείας για την άρση των εμποδίων προσβασιμότητας του Κάστρου Καλαμάτας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Αναστασία Λεντούδη

Βοηθός σκηνοθέτη: Θεοδώρα Σπυροπούλου Σκηνογραφία - ενδυματολογία: Βενετσάνος Μπαλόπουλος

Συνθέτης - στιχουργός: Λεωνίδας Βέλλης Μουσικοί: Λεωνίδας Βέλλης, Κώστας Μανιάτης Τραγούδι: Κατερίνα Κατσαμπάνη          

Φροντιστήριο: Μαρία Λυκούση                        

Ηχητικά - φωτισμοί: Γιώργος Νικολόπουλος Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Αγγελόπουλος Φωτογράφηση: Λεωνίδας Μακρής

Παίζουν: Παύλος Κλάδης, Κωνσταντίνος Ρέντας, Βασίλης Στεφανόπουλος, Βασιλική Σεβαστέλη, Ελένη Ρομπόγλου, Έλενα Παπαευγενίου, Κώστας Αλεξίου, Μαρία Λυκούση, Έλενα Καυκά, Θεοδώρα Σπυροπούλου, Ολυμπία Βενιζελέα, Σοφία Δούση, Ελένη Γιαννακοπούλου, Αντώνης Μπούνας, Τάκης Βασιλόπουλος, Γεράσιμος Δημόπουλος, Νικολέττα Λυμπεροπούλου, Χρυσούλα Σιψά.

''Ο παπουτσωμένος γάτος'' από την Παιδική Σκηνή του ΜΕΘ. Μια παράσταση που θα τη χαρούν μικροί και μεγάλοι!».