Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 20:16

Με μουσική, χορούς και χαρά οι Νησιώτες προσκάλεσαν τους Καλαματιανούς στο 158ο Καρναβάλι Μεσσήνης

Με μουσική, χορούς και χαρά οι Νησιώτες προσκάλεσαν τους Καλαματιανούς στο 158ο Καρναβάλι Μεσσήνης

ΧΟΡΟΙ ΝΙΚΑ-ΤΣΩΝΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Χαρά και κέφι έφεραν την Παρασκευή το βράδυ στην Καλαμάτα οι Νησιώτες, οι οποίοι επισκέφθηκαν την πόλη με επικεφαλής τον δήμαρχό τους, Γιώργο Τσώνη, προκειμένου να προσκαλέσουν, μετά παραδοσιακής μουσικής και χορών, τους Καλαματιανούς στο 158ο Καρναβάλι της Μεσσήνης. Η αντιπροσωπεία της Μεσσήνης επισκέφθηκε και το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, στο Δημαρχείο της Αριστομένους, ο οποίος τους υποδέχθηκε ιδιαίτερα εγκάρδια, πλαισιωμένος από μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής της πόλης. Και μετά τα καλωσορίσματα και τα καλέσματα, οι δήμαρχοι της Καλαμάτας και της Μεσσήνης έσυραν το χορό και ευχήθηκαν καλή διασκέδαση σε όλους κατά τις αποκριάτικες εκδηλώσεις…

Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, πρόσφερε στο δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, συμβολικά, μια αποκριάτικη μάσκα και τον προσκάλεσε στο 158ο Καρναβάλι Μεσσήνης. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε ότι το καρναβάλι της Μεσσήνης είναι το ιστορικό καρναβάλι της Μεσσηνίας, τόνισε ότι οπωσδήποτε θα το παρακολουθήσει την Καθαρή Δευτέρα και δήλωσε βέβαιος ότι θα υπάρχει πολύ κέφι. Και ο Γιώργος Τσώνης τόνισε ότι θα παρακολουθήσει με τους συνεργάτες του το καρναβάλι της Καλαμάτας την Κυριακή το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι μουσική κατά την επίσκεψη των Νησιωτών έπαιξαν ο Παναγιώτης Τσαμπούκος (κλαρίνο) και ο Φώτης Τσούκλερης (νταούλι).

Στην αντιπροσωπεία από τη Μεσσήνη συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι αντιδήμαρχοι Γεωργία Παναγοπούλου, Νίκος Ξενογιάννης και Αντώνης Νικολόπουλος. Το δήμαρχο Καλαμάτας πλαισίωσε κατά την υποδοχή των Νησιωτών ο πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής, Παναγιώτης Γιαννόπουλος και συνεργάτες του.
Στ.Μ.