Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018 15:13

Για 158η φορά Καρναβάλι Μεσσήνης!

ΦΩΤΙΕΣ, ΔΡΩΜΕΝΑ, ΕΘΙΜΑ, ΠΑΡΕΛΑΣΗ
Τη σκυτάλη, μετά την κορύφωση του Καλαματιανού Καρναβαλιού, το απόγευμα της Κυριακής, παίρνει το Καρναβάλι της Μεσσήνης, με παραδοσιακά έθιμα και δρώμενα που επιβιώνουν έχοντας βαθιές ρίζες στον περασμένο, ακόμη και προπερασμένο αιώνα. Απόψε, Κυριακή, θα ανάψουν σε γειτονιές της Μεσσήνης οι παραδοσιακές φωτιές. Αύριο, Καθαρή Δευτέρα, θα γίνει η αναπαράσταση της δίκης και του απαγχονισμού της Γριάς Συκούς, ενώ η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην πλατεία της Μεσσήνης θα ξεκινήσει στις 3:30 το μεσημέρι και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με συναυλία από τους VEGAS…

Την Κυριακή το βράδυ οι παραδοσιακές φωτιές θα ανάψουν στις εννέα, ενώ περίπου στις δέκα θα ακολουθήσει η καύση των πυροτεχνημάτων και ακολούθως οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με την αναβίωση των εθίμων «Τυρής και Ταραμάς» και «Φάγατε-Φάγαμε», από το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης.

Την Καθαρή Δευτέρα οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με τους φουστανελάδες των Συλλόγων της Μεσσήνης, που θα πάνε στο χώρο της Κρεμάλας χορεύοντας.

Η αναπαράσταση της δίκης και του απαγχονισμού της Γριάς Συκούς, από τον Ιμπραήμ Πασά, θα ξεκινήσει περίπου στις 11 το πρωί. Το Δρώμενο θα γίνει από το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης.

Αμέσως μετά ο Σύλλογος Γυναικών Μεσσήνης θα κάνει τα Κρεμάσματα και θα προσφέρει παραδοσιακή φασολάδα.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων θα έρθει το μεσημέρι και το απόγευμα, με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, που έχει ως θέμα το «Γοργόνες και Μάγκες».