Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 00:10

Η Μάρω Δούκα στην Καλαμάτα από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη και το Πανεπιστήμιο

Νινέτα Σωτηράκη, Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος, Στέλλα Καρλαύτη Νινέτα Σωτηράκη, Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος, Στέλλα Καρλαύτη

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
Εκδήλωση που καταξιώνει τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, αφού το κεντρικό της πρόσωπο είναι η κορυφαία Ελληνίδα πεζογράφος Μάρω Δούκα, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 14 Μάρτη, σε συνεργασία με το Τμήμα Φιλολογίας της πανεπιστημιακής σχολής. Η πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης, Στέλλα Καρλαύτη, υπογράμμισε το βαθμό της ευθύνης που ανέλαβε ο φορέας που εκπροσωπεί με τη διοργάνωση της εκδήλωσης για την πολυβραβευμένη Μάρω Δούκα, ενώ ο πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας και αντιπρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης, Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος, σημείωσε ότι η Δημόσια Βιβλιοθήκη και με τη συγκεκριμένη εκδήλωση αναδεικνύεται ως κεντρικός φορέας της πνευματικής δραστηριότητας της πόλης…

Σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της εκδήλωσης η κ. Καρλαύτη επισήμανε ότι η εκδήλωση θα γίνει στο αμφιθέατρο της πανεπιστημιακής σχολής «Νικόλαος Πολίτης» και θα ξεκινήσει στις 7:30 το απόγευμα της Τετάρτης, με ελεύθερη είσοδο. Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «Στο πηδάλιο της γραφής. Η Μάρω Δούκα για τα 44 χρόνια της συγγραφικής της πορείας».

Θα παρέμβουν και θα χαιρετήσουν, εκτός από την ίδια την πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου και από τον πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιώργος Ανδρειωμένος, ο κοσμήτορας της πανεπιστημιακής σχολής Αλέξιος Σαββίδης και η επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Τιτίκα Καραβία.

Ακόμη η κ. Καρλαύτη παρουσίασε βιογραφικά στοιχεία και την εργογραφία της συγγραφέα, ενώ επεσήμανε ότι η εκδήλωση θα μαγνητοσκοπηθεί και θα προβάλλεται από τον ιστότοπο blod.gr του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκε στην αποστολή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της πανεπιστημιακής σχολής της Καλαμάτας, που μεταξύ άλλων είναι η αναβάθμιση της περιφέρειας και η διάχυση της γνώσης στις τοπικές κοινωνίες. Τόνισε επίσης ότι η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας επιτελεί σπουδαίο έργο και πως το πανεπιστήμιο θα είναι πάντοτε αρωγός στις δραστηριότητες της και σε εκδηλώσεις όπως της Τετάρτης με την Μάρω Δούκα.

Η διευθύντρια της βιβλιοθήκης, Νινέτα Σωτηράκη, από την πλευρά της σημείωσε ότι η εκδήλωση απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό και όχι μόνο στην πανεπιστημιακή και φοιτητική κοινότητα και ότι θα δοθεί η ευκαιρία του διαλόγου των φοιτητών και του κοινού με τη συγγραφέα.
Στ.Μ.