Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018 11:33

Παρτίδα τάβλι με γλαφυρούς και σπαρταριστούς διαλόγους

Παρτίδα τάβλι με γλαφυρούς και σπαρταριστούς διαλόγους

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ-ΣΟΦΙΑΝΟ 
Με ξεχωριστή επιτυχία εγκαινίασε χθες το βράδυ τις καλοκαιρινές παραστάσεις με το έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη “Το τάβλι”, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, στον προαύλιο χώρο της κεντρικής σκηνής. Πρωταγωνιστούν ο Πέρης Μιχαηλίδης, που υπογράφει και τη σκηνοθεσία και ο Φίλιππος Σοφιανός, που αναδεικνύουν με τον πλέον γλαφυρό όσο και σπαρταριστό τρόπο τα πολυποίκιλα αδιέξοδα τα οποία βιώνει διαχρονικά ο “λαϊκός Έλληνας”, όπως επισημαίνει και ο συγγραφέας του έργου…

Να σημειωθεί πως “Το τάβλι” θεωρείται πλέον κλασικό αριστούργημα του νεοελληνικού θεάτρου και ανέβηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Τέχνης το 1972. Η παράσταση με δύο ήρωες ακροβατεί ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό στοιχείο και εξελίσσεται σε γελοιογραφία της σημερινής Ελλάδας.

“Το τάβλι” θα παρουσιαστεί στις περισσότερες περιοχές της Μεσσηνίας μέχρι τα τέλη Αυγούστου οπότε και θα επιστρέψει στην Καλαμάτα για να ολοκληρωθεί ο κύκλος των παραστάσεων, στον ίδιο πάλι χώρο, στο προαύλιο της Κεντρικής Σκηνής, ο οποίος, όπως διαπιστώσαμε στην πρεμιέρα, είναι ένας εξαιρετικά ενδιαφέρον χώρος που μπορεί να αξιοποιηθεί για ποικίλες εκδηλώσεις, θεατρικές και όχι μόνο.

Ώρα έναρξης των παραστάσεων 9:30 και η είσοδος είναι ελεύθερη. Απόψε, Τρίτη, “Το τάβλι” θα παιχτεί στη Θουρία, αύριο στη Σπερχογεία, την Παρασκευή στο Πλατύ.

Μετά από πολύ καιρό το ΔΗΠΕΘΕΚ ανταποκρινόμενο σε μια ακόμα συμβατική του υποχρέωση βγαίνει από τα όρια της Καλαμάτας και δίνει παραστάσεις και σε άλλες περιοχές. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα μπορεί να ανταποκριθεί και σε απαιτήσεις για παραστάσεις στην υπόλοιπη Πελοπόννησο. “Το τάβλι” μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή αρχή.

Θανάσης Παντές