Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 08:24

Εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς στα παλιά σφαγεία Καλαμάτας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΟ” 
Σε εκδήλωση μνήμης και τιμής, για τους δέκα εκτελεσθέντες πατριώτες από τους Γερμανούς κατακτητές, καλεί η συντονιστική επιτροπή της δημοτικής κίνησης “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Δημότες”, αύριο, Πέμπτη, στις 6:30 το απόγευμα, στα παλιά σφαγεία εκεί που σήμερα βρίσκεται το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Δυτική Παραλία…

Όπως σημειώνει η συντονιστική επιτροπή, “75 χρόνια λήθης για το αποτρόπαιο γεγονός εκτέλεσης 10 πατριωτών μας, από τα Ναζιστικά στρατεύματα στον χώρο των παλαιών σφαγείων. Έπειτα από πρόταση του επικεφαλής της παράταξης Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες, Μανώλη Μάκαρη,  το Δημοτικό Συμβούλιο, στις 18/5/2017, αποφάσισε ομοφώνως την ένταξη της Καλαμάτας στο Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων. Πλέον, αναμένεται και επισήμως η οριστική δικαίωση των εκατοντάδων θυμάτων της Ναζιστικής κατοχής.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα μνήμης από το Εθνικό Συμβούλιο Γερμανικών Αποζημιώσεων, προσερχόμαστε στον τόπο της θυσίας με σεβασμό και τιμούμε τη μνήμη των ελλήνων δολοφονηθέντων. Παράλληλα συμπαραστεκόμαστε στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται, ώστε να αποζημιωθούν οι οικογένειες των θυμάτων από τις γερμανικές θηριωδίες την περίοδο την κατοχής.

Καλούμε με τη σειρά μας τον Καλαματιανό λαό να παραβρεθεί στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων (Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Δυτική Παραλία), την Πέμπτη 13/9 και ώρα 6.30 μμ. Το αίμα των αθώων παραμένει στο χώμα νωπό, μόνο οι μνήμες ξεθωριάζουν.

Η Συντονιστική Επιτροπή

Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες”