Σάββατο, 06 Οκτωβρίου 2018 13:08

Γιορτή στο Λαδά της Αλαγονίας με αγορά τοπικών προϊόντων

Μιχάλης Αντωνόπουλος, Παναγιώτης Νίκας, Αθηνά Μασουρίδου Μιχάλης Αντωνόπουλος, Παναγιώτης Νίκας, Αθηνά Μασουρίδου

ΚΥΡΙΑΚΗ 
Ολόφρεσκα κάστανα, παραδοσιακή φασολάδα, καρύδια, μέλι, ρίγανη, πατάτες και ό,τι άλλο βγάζει το εύφορο και ορεινό χώμα της Αλαγονίας, θα μπορέσουν να δοκιμάσουν και αγοράσουν όσοι ανέβουν αύριο, Κυριακή 7 Οκτώβρη, στο χωριό Λαδά, όπου έχει διοργανωθεί Αγορά Τοπικών Προϊόντων και Παραδοσιακο Γλέντι με ζωντανή μουσική. Είναι εκδήλωση του Δήμου, της Τοπικής Κοινότητας και του Συλλόγου των Απανταχού Λαδαίων. Πέρα όμως από την προβολή της περιοχής και των εξαιρετικών προϊόντων της, η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει και μια άλλη θαυμάσια διάσταση, θα δώσει χαρά στις γερόντισσες και τους γέροντες του χωριού, που θα δουν και πάλι κόσμο στο μέρος τους, όπως σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου των Λαδαίων, Αθηνά Μασουρίδου…

Στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της εκδήλωσης ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, κάλεσε τον κόσμο να επισκεφθεί αύριο το Λαδά, τόσο για να περάσει μια όμορφη Κυριακή όσο όμως και για να στηρίξει τους φτωχούς ανθρώπους της Αλαγονίας, όπως σημείωσε, που με μόχθο παράγουν τα υπέροχα προϊόντα που καλλιεργούν και θα προσφέρουν σε πολύ καλές τιμές.

Ο δήμαρχος μίλησε επίσης επαινετικά για το έργο του Συλλόγου των Λαδαίων και του προέδρου του χωριού, Μιχάλη Αντωνόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι αναλώνει τη δραστηριότητά του για το καλό του Λαδά.

Ο πρόεδρος, Μιχάλης Αντωνόπουλος, σημείωσε ότι η εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία του Λαδά και θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί, ενώ ανέφερε ακόμη ότι θα προσφέρεται και γουρνοπούλα, ζεστό τσίπουρο με μέλι και άλλα εδέσματα, γλυκίσματα κ.λπ

Η πρόεδρος του Συλλόγου, Αθηνά Μασουρίδου, πρόσθεσε ότι θα προσφερθεί και παραδοσιακός χαλβάς που παρασκευάζουν οι γυναίκες του Λαδά και διαβεβαίωσε ότι όλα θα είναι υπέροχα. Επίσης σημείωσε ότι οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στο χωριό, στα καλντερίμια του, στην εκκλησία του χωριού, ένα μνημείο του 14ου αιώνα, όπως είπε.

Στ.Μ.