Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2018 17:57

Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας: Δέκα χρόνια προσφοράς

Παιδικά Χωριά SOS Καλαμάτας: Δέκα χρόνια προσφοράς

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 
Κορυφώνονται -αλλά δεν ολοκληρώνονται- την Κυριακή, 4 Νοέμβρη, οι δεκαήμερες εκδηλώσεις για τα δέκα χρόνια προσφοράς των δύο εθελοντικών κοινωνικών δομών που λειτουργούν στην Καλαμάτα και εντάσσονται στα Παιδικά Χωριά SOS. Στις 6:30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση του επετειακού προγράμματος, στο οποίο συμμετέχουν επίσης, σε αναγνώριση της προσφοράς των Παιδικών Χωριών SOS, σειρά τοπικών φορέων. Ένας από τους φορείς που συμμετέχουν, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας, έχει διοργανώσει για την Κυριακή στις 10:30 το πρωί, φιλικό αγώνα δρόμου για μικρούς και μεγάλους με δωρεάν συμμετοχή…

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της κεντρικής εκδήλωσης, έχει ως εξής:

6:30 Καλωσόρισμα από τη Ρούλα Χριστάκη συντονίστρια της Ομάδας Στήριξης Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS.

6:35 Χαιρετισμοί.

6:45 “Πες το σαν παραμύθι...” Χριστίνα Δίμιζα, αφηγήτρια ιστοριών με τη συμμετοχή παιδιών από το Δημοτικό Σχολείο Λεΐκων.

7:00 “Και όλα ξεκίνησαν κάπως έτσι...” από τη Δήμητρα Ψαρούλη και την Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου, μέλη της Ομάδας Στήριξης Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS.

7:20 Τραγούδι “Τα μικρά παιδιά”, από τα παιδιά της πόλης μας. Τάσος Τρίτας κιθάρα, Γαλήνη Βουγιουκλή τραγούδι.

7:30 Παρουσίαση προγραμμάτων του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και του Κέντρου Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS, από τις Γιώτα Μηλίτση και Γιώτα Κοπίτα, κοινωνικοί λειτουργοί.

7:45 Ποίημα “Για το παιδί” - απόσπασμα από το “Αναφυλλητό” του Γιάννη Ρίτσου, από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λεΐκων Βασίλη και Γιάννη Φράγκο, εθελοντές των Παιδικών Χωριών SOS.

7:55 “Η έννοια του εθελοντισμού” από τους εθελοντές των Παιδικών Χωριών SOS Εύη Ντινοπούλου και Μανώλη Μουτζούρη.

8:10 “Ενα βήμα μπροστά”, θεατρικό δρώμενο για τα δικαιώματα του παιδιού από τους μαθητές της Γ’ τάξης του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας.

8:30 “Παιδικά Χωριά SOS και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών”, από τον Στέργιο Σιφνιό, διευθυντή Κοινωνικής Εργασίας και Ερευνας των Παιδικών Χωριών SOS.

8:45 Βραβεύσεις:

Βίκυ Γ. Καρέλια - Καπνοβιομηχανία Καρέλια Α.Ε.

Ξενοφών Κάππας - Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν  Κωνσταντακόπουλου.