Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 03:11

Απόψε και αύριο οι καλλιτεχνικές σχολές του Δήμου στο Μέγαρο Χορού

Παναγιώτης Λαμπρινίδης, Στάθης Γυφτάκης, Παναγιώτης Νίκας, Θανάσης Ηλιόπουλος, Θώμη Σταμούλη Παναγιώτης Λαμπρινίδης, Στάθης Γυφτάκης, Παναγιώτης Νίκας, Θανάσης Ηλιόπουλος, Θώμη Σταμούλη

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ 
Οι νέοι καλλιτέχνες της πόλης, σπουδαστές του Εικαστικού Εργαστηρίου, της Δημοτικής Σχολής Χορού και του Δημοτικού Ωδείου, παρουσιάζουν απόψε, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, ένα δείγμα των ικανοτήτων τους, στην ετήσια χριστουγεννιατική εκδήλωση της Φάρις του Δήμου Καλαμάτας. Είναι η πρώτη φορά που το Μέγαρο ανοίγει για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, κάτι που έχει ενθουσιάσει τους καλλιτεχνικούς διευθυντής του Εικαστικού Παναγιώτη Λαμπρινίδη, της Σχολής Χορού Θώμη Σταμούλη και του Δημοτικού Ωδείου Στάθη Γυφτάκη…

Απόψε, Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2018, στις οχτώ το βράδυ, στο φουαγιέ του Μεγάρου, θα εγκαινιαστεί η έκθεση των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου με τίτλο “Με χρώματα από τ’ αστέρια”. Όπως σημείωσε ο Παναγιώτης Λαμπρινίδης, η φετινή έκθεση των σπουδαστών διαφέρει από τις προηγούμενες και συγκεκριμένα δεν θα παρουσιαστούν ατομικά έργα αλλά ομαδικά! Και μάλιστα θα είναι έργα που αναφέρονται σε καλλιτέχνες όπως ο Βερμέερ, ο Σεζάν, ο Μπρακ, ο Πικάσσο. Η έκθεση θα λειτουργήσει μέχρι τις 4 Γενάρη 2019 με ωράριο από τις δέκα το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι.

Στις εννέα το βράδυ, στην κεντρική αίθουσα του Μεγάρου, θα παρουσιαστεί η παράσταση “Άγιος Βασίλης έφτασε από την Καισαρεία, χόρεψε, τραγούδησε, έκανε φασαρία” με σπουδαστές της Δημοτικής Σχολής Χορού και του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Η ίδια παράσταση θα παρουσιαστεί και αύριο, Σάββατο, στις οχτώ το βράδυ. Συμμετέχουν πάνω από 120 σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου, που θα τραγουδήσουν υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Μάτζαρη, ενώ στο πιάνο θα βρίσκεται ο Λουκάς Γεώργας. Οι δε σπουδάστριες της Δημοτικής Σχολής Χορού θα χορέψουν σε χορογραφίες που ετοίμασαν οι δασκάλες τους. Για την παράσταση ο Παναγιώτης Λαμπρινίδης έχει παραχωρήσει το γλυπτό έργο του «Ταξίδι του ήχου».

Σημειώνεται ότι λόγω του προσέλευσης που αναμένεται ότι θα είναι μεγάλη, η είσοδος στο Μέγαρο Χορού θα γίνεται με δωρεάν δελτία εισόδου, η χορήγηση των οποίων γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο αντιπρόεδρος της Φάρις και αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος και οι καλλιτεχνικοί διευθυντές της Φάρις.

Στ.Μ.