Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 17:22

Ήγγικεν η ώρα για να ξεκινήσει το αποκριάτικο ξεφάντωμα στην Καλαμάτα

ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 16 ΦΛΕΒΑΡΗ 
Οι φίλοι του Καλαματιανού Καρναβαλιού πρέπει να έχουν βγάλει ήδη από τις ντουλάπες τις σφυρίχτρες, τις περούκες και τα άλλα αξεσουάρ. Οι υπόλοιποι μπορούν να αρχίσουν να μπαίνουν στο αποκριάτικο κλίμα από το Σάββατο 16 Φλεβάρη, οπότε θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας η έναρξη του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού. Η εκδήλωση της έναρξης θα κορυφωθεί με συναυλία του συγκροτήματος REC. Υπεύθυνοι της παρουσίασης θα είναι οι δημοσιογράφοι Φωτεινή Ψυχίδου και Σωτήρης Γεωργούντζος…

Κάλεσμα στον κόσμο να διασκεδάσει απεύθυναν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, εκπρόσωποι της Καρναβαλικής Επιτροπής και εθελοντές.

Ο δήμαρχος ξεκίνησε την αναφορά του για το 7ο Καλαματιανό Καρναβάλι ευχαριστώντας τους εθελοντές και σημειώνοντας ότι είναι οι άνθρωποι που κοπιάζουν για τη διοργάνωση, ξοδεύονται γι’ αυτήν και δίνουν την ψυχή τους ώστε να περάσει όλος ο κόσμος στιγμές διασκέδασης. Πρόσθεσε ότι χάρη στους εθελοντες οι νέοι μένουν στην πόλη να διασκεδάσουν μαζί με τους υπόλοιπους επισκέπτες που έρχονται από διάφορες περιοχές.

Ο κ. Νίκας είπε ακόμη ότι το καρναβάλι έχει σκοπό την ψυχαγωγία του κόσμου και τη διασκέδασή του αλλά και την οικονομική στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τέλος ο κ. Νίκας εγγυήθηκε ότι οι Υπηρεσίες του Δήμου θα φροντίσουν ώστε το φετινό καρναβάλι να είναι το καλύτερο από τα προηγούμενα, ενώ σημείωσε ότι και η συμμετοχή του Σωτήρη Γεωργούντζου εγγυάται τη ζωντάνια του χαρακτήρα της διοργάνωσης. Δεν παρέλειψε δε ευχαριστήσει την πρόεδρο της Καρναβαλικής Επιτροπής, Χρυσή Λιάππα και να υπογραμμίσει τα θετικά στοιχεία που διακρίνουν το χαρακτήρα της και την οργανωτικότητά της.

Και η Χρυσή Λιάππα ευχαρίστησε τους εθελοντές αλλά και τους χορηγούς της διοργάνωσης. Σημείωσε μάλιστα ότι το βιβλίο με τους χορηγούς θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες.

Η έναρξη του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, πρόσθεσε η κ. Λιάππα, θα γίνει στις 6:30 το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ σημείωσε ότι φέτος στο πρόγραμμα έχει προστεθεί και ο ρόλος του “τελάλη”, ο οποίος θα ενημερώνει από το Σάββατο το μεσημέρι τους περαστικούς για τις εκδηλώσεις της διοργάνωσης.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν ακόμη ο Σωτήρης Γεωργούντζος, που τόνισε ότι ο Παναγιώτης Νίκας με το Καλαματιανό Καρναβάλι που θέσπισε αφήνει στην πόλη μια μεγάλη παρακαταθήκη, ο Θανάσης Ηλιόπουλος από την Καρναβαλική Επιτροπή, η Ακριβή Καλογεροπούλου, εθελόντρια της Καρναβαλικής Επιτροπή η οποία ετοιμάζει τα γραφιστικά της διοργάνωσης,  η Τασούλα Φοίφα, που έχει την ευθύνη για το δρώμενο με την πριγκίπισσα Ιζαμπώ μαζί με τη Σολάνζ Στεφάνου, το οποίο θα παρουσιαστεί κατά την έναρξη του Καρναβαλιού, καθώς και άλλοι εθελοντές της διοργάνωσης.

Κατά την έναρξη του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού θα εμφανιστούν τα καρναβαλικά πληρώματα ενώ DJ θα είναι ο Θανάσης Τσιγαρίδης.

Στ.Μ.