Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 22:56

Γιορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού με συλλόγους από όλη τη Μεσσηνία στο λιμάνι της Καλαμάτας

Γιορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού με συλλόγους από όλη τη Μεσσηνία στο λιμάνι της Καλαμάτας

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 
Στο λιμάνι της Καλαμάτας, στη περιοχή όπου βρίσκεται το άγαλμα του αφανούς ναύτη, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα του Πάσχα, το απόγευμα ο γιορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού, με τη συμμετοχή χορευτικών συλλόγων και σχολών από διάφορες περιοχές του Νομού. Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει ο Σύλλογος Dance Challenge και η PolisArt, την εκδήλωση έχει θέσει υπό την αιγίδα της η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ την υποστηρίζει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Για το γιορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού στην Καλαμάτα μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το πρωτί η εκπρόσωπος του Συλλόγου Dance Challenge Νίνα Δράκου, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Παύλος Κρανιώτης και η εκπρόσωπος της PolisArt, Γιώτα Τσίγκου…

“Η Μεσσηνία χορεύει και τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Χορού 29 Απριλίου” είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι, σημείωσε η κ. Δράκου. Θα ξεκινήσει στις εφτά το απόγευμα και “στόχος είναι να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Χορού προάγοντας τον πολιτισμό μας και προβάλλοντας το έργο των τοπικών μας Συλλόγων και Σχολών Χορού”.

Σημείωσε ακόμη η κ. Δράκου ότι “η εκδήλωση θα περιλαμβάνει σύντομες χορευτικές παραστάσεις από κάθε Σύλλογο – σχολή χορού, καθώς και σύντομη ομιλία για την τέχνη του χορού, την ιστορία του, τη σημασία του για την κοινωνία και τον παγκόσμιο χαρακτήρα. Πρόκειται για ανοιχτή χορευτική εκδήλωση σε αρκετά είδη χορού όπου προτρέπει τους πολίτες να συμμετέχουν κι αυτοί ενεργά”.

Σε ό,τι αφορά το μήνυμα της εκδήλωσης, πρόσθεσε η κ. Δράκου, αυτό είναι “πως ο χορός δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των υγιών ατόμων. Ο χορός είναι τέχνη και η τέχνη δεν κάνει διακρίσεις. Όλοι μπορούν να χορέψουν και να εκφραστούν μέσα από αυτόν, ο καθένας με το δικό του μοναδικό τρόπο”.

Θα χορέψουν στο λιμάνι Σύλλογοι και Σχολές από την Καλαμάτα, τη Μεσσήνη, την Κυπαρισσία και τους Γαργαλιάνους καθώς και επισκέπτες της χορευτικής κοινότητας της Αθήνας και της Πάτρας.

Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κρανιώτης σημείωσε από την πλευρά του ότι το Επιμελητήριο στηρίζει τη συγκεκριμένη εκδήλωση όπως και κάθε άλλη δράση που αναφέρεται στον πολιτισμό και αναβαθμίζει το πολιτιστικό επίπεδο της περιοχής μας. Έδωσε τα συγχαρητήριά του στους διοργανωτές, ενώ σημείωσε επίσης ότι ο χορός είναι απελευθέρωση και επανάσταση για τον χορευτή, γι’ αυτό έχει και θεραπευτικά αποτελέσματα.

Τέλος η κ. Τσίγκου, από την PolisArt επίσης τόνισε ότι σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του πολιτισμού, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την τέχνη του χορού, της περιοχής μας.

Στ.Μ.