Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 14:07

"Νεστόρεια 2019" με πλήθος εκδηλώσεων στη Χώρα Πύλου

"Νεστόρεια 2019" με πλήθος εκδηλώσεων στη Χώρα Πύλου

1-13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ξεκίνησαν χθες στη δημοτική κοινότητα Χώρας του Δήμου Πύλου Νέστορος, τα «Νεστόρεια 2019», που θα διαρκέσουν έως και τις 13 Αυγούστου με πλήθος πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων...

«Μακρυά από τις έγνοιες και τα προβλήματα της καθημερινότητας, θα απολαύσουμε ξεχωριστές διοργανώσεις, που στόχο έχουν την ανάδειξη του πολιτισμού μας, την μύηση των παιδιών μας στον αθλητισμό και γενικότερα την ψυχαγωγία του κοινού», σημειώνει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Πύλου Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης.

Τα φετεινά «Νεστόρεια» περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, μουσικές βραδιές, αθλητικές εκδηλώσεις, αγώνες δρόμου (03/08 Ο Δρόμος του Πολεμιστή), αγώνα μπάσκετ, ομιλίες, εθελοντική αιμοδοσία, κινηματογραφικές προβολές, έκθεση κεντήματος (7-10/08), Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (09/08) και Γιορτή Κρασιού (13/08).

Επίσης, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, στις 10 Αυγούστου, στις 21:00, στο Μουσείο, θα παιχτεί η θεατρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, «Μίστερο Μπούφο», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Φραγκιόγλου.

Τα «Νεστόρεια 2019» είναι μία συνδιοργάνωση του Δήμου Πύλου Νέστορος, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και του Συλλόγου Χωραϊτών Αττικής «Νέστωρ», σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους, φορείς και δημιουργούς.