Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 14:04

Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών για τα αδέσποτα

Ρενάτα Γκούζου, Ιωάννα Καρνούσκου Ρενάτα Γκούζου, Ιωάννα Καρνούσκου

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

5&6/11 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Το πρώτο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, με τη συμμετοχή δέκα χορευτικών συλλόγων της πόλης και της Μεσσηνίας, διοργανώνει, στις 5 και 6 Νοεμβρίου, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας. Στόχος, να συγκεντρωθούν χρήματα για τις ανάγκες σίτισης και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων…

Συμμετέχουν οι σύλλογοι: το Λύκειο των Ελληνίδων, ο Μορφωτικός Σύλλογος Καλαμάτας, ο Μορφωτικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας, ο σύλλογος «Ξενία», ο Λαογραφικός Σύλλογος «Κορύβαντες», ο Σύλλογος Κυριών Πύλου, το Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας, ο Σύλλογος «Εν Χορώ», ο Μορφωτικός Σύλλογος Αρφαρών «Η Αναγένννηση» και οι Μικρασιάτες Καλαμάτας.

Οι εκδηλώσεις και τις δύο ημέρες θα ξεκινήσουν στις 20:30 και το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ. Παράλληλα, κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργεί μπαζάρ με αξεσουάρ ζώων.

«Σκεφτήκαμε να ‘παντρέψουμε’ τον χορό μαζί με τα ζώα», καθώς και τα δύο είναι Πολιτισμός από τα αρχαία χρόνια», είπε για την ιδέα του Φεστιβάλ η αντιπρόεδρος του ΦΟΚ, Ιωάννα Καρνούσκου, κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε νωρίτερα στο ξενοδοχείο REX.

Η ίδια ευχαρίστησε τόσο τους χορευτικούς συλλόγους που δέχτηκαν να συμμετάσχουν όσο και τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, για την παραχώρηση της αίθουσας του Εργατικού Κέντρου. Σημείωσε, μάλιστα, ότι στην επιθυμία του Φιλοζωικού να καθιερωθεί το φεστιβάλ αυτό (και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο στην Καλαμάτα), ο δήμαρχος, ανέλαβε μια μικρή δέσμευση, του χρόνου να γίνει στο Μέγαρο Χορού, ούτως ώστε να διαρκέσει περισσότερες ημέρες και να φιλοξενήσει περισσότερους πολιτιστικούς συλλόγους απ’ όλη την Πελοπόννησο.

«Πραγματικά είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο αυτό που κάνουμε, είναι πολλές οι ανάγκες μας, πολλά τα έξοδά μας, πολλά τα ζώα μας και λίγη η βοήθειά μας», τόνισε, αναφερόμενη στο Καταφύγιο του ΦΟΚ η Ιωάννα Καρνούσκου. Απηύθυνε, τέλος, κάλεσμα προς όλους να επισκεφθούν το Φεστιβάλ την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη στο Εργατικό Κέντρο.  

«Είναι ωραίο συναίσθημα να νιώθουμε ότι μία ολόκληρη πόλη μας στηρίζει, αλλά είμαστε πολύ λίγοι οι εθελοντές για να στηρίξουμε το έργο μας», τόνισε από την πλευρά της η Ρενάτα Γκούζου, μέλος του ΔΣ του ΦΟΚ.  
Σε μία προσπάθεια να επισημάνει την ανάγκη που έχει ο Φιλοζωικός σε ανθρώπινο δυναμικό, η ίδια χαρακτηριστικά πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε χέρια για να τα ενώσουμε με τα δικά μας και να χτίσουμε γέφυρες Πολιτισμού, να δημιουργήσουμε μία καλύτερη κοινωνία για τα παιδιά μας».
Να σημειωθεί ότι το Καταφύγιο του Φιλοζωικού Ομίλου της Καλαμάτας, που λειτουργεί στη Μεσσήνη, συντηρεί, σύμφωνα με την κα Καρνούσκου, τα περισσότερα αδέσποτα ζώα από άλλους φιλοζωικούς συλλόγους στην Ελλάδα.

Βένια Παπαδοπούλου