Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 13:08

Παράλληλες εκδηλώσεις για τα κόμικς από το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ που ξεκινά την Παρασκευή

Παράλληλες εκδηλώσεις για τα κόμικς από το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ που ξεκινά την Παρασκευή

Μια έκθεση καλλιτεχνών από Ιταλία, Κροατία και Ελλάδα, που συνδέει την τέχνη των κόμικς με την τέχνη του κινηματογράφου, ένα masterclass και μια βιβλιοπαρουσίαση, με θέμα τα κόμικς, ανακοινώθηκαν σήμερα ως παράλληλες εκδηλώσεις του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, το οποίο ξεκινά τη Παρασκευή στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας…

Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, η διεθνής έκθεση για τα κόμικς θα λειτουργήσει στον Χώρο Τέχνης Α49 και θα έχει τίτλο “Η 7η Τέχνη συναντά την 9η”, ενώ θα περιλαμβάνει έργα σημαντικών δημιουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε επιμέλεια της δημιουργικής ομάδας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κόμικ του περιοδικού  “Βαβέλ”. Θα παρουσιαστούν έργα των Ιταλών Giuseppe Palumbo, Andrea Bruno, του Κροάτη Danijel Zezely, των Ελλήνων Θανάση Πέτρου, Soloup και Γιώργο Μπότσο και του γραφίστα-εικονογράφου και καλλιτεχνικού διευθυντή της Βαβέλ, Soto Anagno. Η έκθεση θα ξεκινήσει τη λειτουργία της το Σάββατο 19 Ιούνη ενώ θα λειτουργεί μέχρι τις 5 Ιούλη.

Την Κυριακή 20 Ιούνη, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων θα παρουσιαστεί το graphic novel "21:Η μάχη της πλατείας" του Soloup. Η παρουσιάση εντάσσεται στο αφιέρωμα του Φεστιβάλ "Διεκδικώντας την Ελευθερία" και στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Η βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ίκαρος και το βιβλιοπωλείο “Βιβλιόπολις”, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Θα συνομιλήσουν με τον δημιουργό ο Γιάννης Κουκουλάς, ιστορικός Τέχνης, και ο Μελέτης Μοίρας, σκηνοθέτης. Επίσης θα παρουσιαστεί, σε παγκόσμια  πρεμιέρα, η ταινία μικρού μήκους με τη διαδρομή δημιουργίας του βιβλίου, “Making of ...behind the sketches”, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Μελέτη Μοίρα.

Τέλος οι Γιώργος Μπότσος και Andrea Bruno θα συμμετέχουν ως εισηγητές σε masterclass για τη σχέση των κόμικς με τον Κινηματογράφο, στις 26 Ιούνη.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Φεστιβάλ (πρωινές ώρες) στο 27210 22376 και στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Ο αριθμός θέσεων για το σεμινάριο είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.