Δευτέρα, 16 Μαϊος 2022 14:37

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2022 - Δράσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2022 - Δράσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας

Εορτάζεται και φέτος, στις 18 Μαΐου, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας έχει ετοιμάσει δράσεις για να τιμήσει την σπουδαία αυτή Ημέρα. Να σημειωθεί ότι η είσοδος για το κοινό, την Ημέρα των Μουσείων, θα είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν. 

"Μέσα από την ερμηνεία και την παρουσίαση των συλλογών, καθώς και την οργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων, τα μουσεία δημιουργούν έναν ιστό που είναι απαραίτητος για την οικοδόμηση και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Υποστηρίζοντας τις δημοκρατικές αξίες και παρέχοντας ισότιμες ευκαιρίες δια βίου μάθησης για όλους, συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας συμμετοχικής κοινωνίας των πολιτών με γνώσεις και διάθεση προσφοράς και δημιουργίας", αναφέρει χαρακτηριστικά η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. 

Οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί θα λάβουν χώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, την Τετάρτη 18 Μαΐου και το Σάββατο 21 Μαΐου 2022. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα : 

Α) Τετάρτη 18 Μαΐου,  09:30 - 11.30  εκπαιδευτική δράση με τίτλο  «Με οδηγό μια πυξίδα» που περιλαμβάνει  εκπαιδευτικό πρόγραμμα  και εργαστήριο κεραμικής με τη συμμετοχή του κεραμίστα Ηλία Χριστόπουλου στο πλαίσιο της έκθεσης "Πυξίδες, Σκεύη Πολύτιμων" για τους μαθητές του Γυμνασίου από τον Αριστομένη. 

Β) Σάββατο 21 Μαΐου, εκπαιδευτική δράση για γονείς και παιδιά 9 έως 12 ετών με τίτλο  «Με οδηγό μια πυξίδα» με τη συμμετοχή του κεραμίστα Ηλία Χριστόπουλου στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης "Πυξίδες,  Σκεύη Πολύτιμων " (Περιορισμένος αριθμός συμμετοχής, απαραίτητη η κράτηση στο 697-9108085)

Η είσοδος για το κοινό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας καθώς και στα άλλα αρχαιολογικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους στις 18 Μαΐου  είναι ελεύθερη.

Υπεύθυνες δράσεων  

Κατερίνα Τζαμουράνη-Μαίρη Τσουλάκου

Αρχαιολόγοι ΕΦΑ Μεσσηνίας

Τηλ. επικοινωνίας:27210-63100(118/120)