Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022 12:19

ΜΑΝΗ νουάρ σε Μεσσηνιακό φόντο

ΜΑΝΗ νουάρ σε Μεσσηνιακό φόντο

Δέκα πέντε συγγραφείς, μέλη της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) συνυπάρχουν στο βιβλίο με τίτλο “ΜΑΝΗ νουάρ”, που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΔΡΟΜΩΝ του Ζώη Μπενάρδου. Πρόκειται για τους συγγραφείς, Έρικα Αθανασίου, Ανδρέα Αποστολίδη, Νεοκλή Γαλανόπουλο, Παναγιώτη Γιαννουλέα, Σέργιο Γκάκα, Αντώνη Γκόλτσο, Βασίλη Δανέλλη, Άννα Δάρδα-Ιορδανίδου, Νίνα Κουλετάκη, Ανδρέα Λύκο, Γιάννη Πανούση, Βάσω Παπαδοπούλου, Γεωργία Παπαλυμπέρη, Γιάννη Ράγκο και Φίλιππο Φιλίππου. 

Αφορά 15 ιστορίες μυστηρίου, που η ευφάνταστοι δημιουργοί τους τοποθετούν τη δράση των ιστοριών τους στη Μεσσηνιακή Μάνη, που αναδεικνύεται δικαιολογημένα και αυτονόητα σε μεγάλη πρωταγωνίστρια. 

Κεντρικό ρόλο στις ιστορίες αυτές έχει η Στούπα, όχι άδικα ασφαλώς, αφού ο εμπνευστής και συντονιστής της έκδοσης είναι ο Παναγιώτης Γιαννουλέας, που κατάγεται απ’ αυτήν και την επικαλείται με κάθε αφορμή. 

Το βιβλίο παρουσιάστηκε την παρασκευή 13 Μαΐου στο Γκάζι με ομιλητές τον Θανάση Παντέ, που έχει γράψει και τον πρόλογο του βιβλίου, τον Αντώνη Γκόλτσο που επιμελήθηκε τα κείμενα και τον Παναγιώτη Γιαννουλέα, που εμπνεύστηκε και συντόνισε την έκδοση. 

Αποσπάσματα από τις ιστορίες που έγραψαν διάβασαν οι συγγραφείς Αθανασίου, Παπαλυμπέρη, Κουλετάκη, Γκάκας, Ράγκος, Γκόλτσος και Γιαννουλέας. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Ελληνικής Αστυνομικής Λογοτεχνίας, από το βιβλιοπωλείο Μόνογκραμ και την υπεύθυνη, Ιωάννα Πετρίδου, που προλόγησε την παρουσίαση 

Οι φωτογραφίες που κοσμούν το βιβλίο είναι της Άννας Ραπτέα.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν και οι συγγραφείς Πανούσης, Φιλίππου, Αποστολίδης, Παπαδοπούλου, Ιορδανίδου. Καλογραμμένες ιστορίες που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των αναγνωστών, συγχρόνως αποτελούν, χάρη στη γλαφυρότητά τους, έναν πρώτης τάξεως τουριστικό οδηγό για την ανακάλυψη-εξερεύνηση της Μεσσηνιακής Μάνης, που τα τελευταία χρόνια προσελκύει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες, όχι τυχαία προφανώς

Θανάσης Παντές