Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022 23:58

Εξαιρετική γιορτή το Φεστιβάλ της Ένωσης Γονέων Καλαμάτας - Συνεχίζεται σήμερα

Εξαιρετική γιορτή το Φεστιβάλ της Ένωσης Γονέων Καλαμάτας - Συνεχίζεται σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία και αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις ξεκίνησε χθες το απόγευμα, στους ανοιχτούς χώρους της Πανεπιστημιακής Σχολής της Καλαμάτας, στο παλιό στρατόπεδο, το 1ο Φεστιβάλ της Ένωσης Συλλόγων και Κηδεμόνων Δήμου Καλαμάτας, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα, Κυριακή. Στην πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, η Ένωση Γονέων με υπερηφάνεια και συγκίνηση είδε το πιο θερμό χειροκρότημα να το εισπράττουν από τον πολύ κόσμο που προσήλθε οι μαθητές και συγκεκριμένα οι μαθητές της χορωδίας του 7ου και του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, με δάσκαλο τον Νείλο Παπά. Όμως στο Φεστιβάλ συμμετείχαν πολλοί σύλλογοι, φορείς και σχήματα της περιοχής. Ήταν μια γιορτή, που συνεχίζεται σήμερα, της δημιουργίας, της προσφοράς, του πολιτισμού, της χαράς…

Οι φορείς παρουσίασαν στους επισκέπτες, ανάμεσα στους οποίους ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, τη δραστηριότητά τους, σε θέσεις μπροστά από το κτίριο της Πανεπιστημιακής Σχολής, ενώ οι εκδηλώσεις με τις χορωδίες, τα μουσικά και τα άλλα σχήματα έγιναν στο χώρο μεταξύ του κτιρίου και του παλιού Διοικητηρίου, που και σήμερα στεγάζει τη διοίκηση της Σχολής.

Τον κόσμο υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, Παύλος Χριστόπουλος και τα μέλη του Συμβουλίου και από την πανεπιστημιακή σχολή ο κοσμήτωρ Νικόλαος Ζαχαριάς. 

Σήμερα, Κυριακή, το Φεστιβάλ θα συνεχιστεί στις έξι το απόγευμα, με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/6/2022 ΣΤΙΣ 6.00μμ

Oμιλία με θέμα τη σχολική βία και τον σχολικό εκφοβισμό στο αμφιθέατρο “Ν.ΠΟΛΙΤΗ” του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ομιλητές θα είναι: 

Η κα. Δροσινού-Κορέα Μαρία Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας και Ειδική Παιδαγωγός Επίκουρη Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το θέμα που θα παρουσιάσει αναφέρεται στην «Παιδαγωγική της οικογένειας και ψυχολογικοί παράγοντες της σχολικής βίας».

Η κα. Αγγελική Ρουμελιώτου Κοινωνική λειτουργός, Επιμελήτρια Ανηλίκων Δικαστηρίου Καλαμάτας, MSc Διοίκηση Μονάδων Υγείας και το θέμα που θα παρουσιάσει είναι “Ο σχολικός εκφοβισμός και η οπτική της επανόρθωσης”.

Ο κος Παυλόπουλος Δημήτριος Αστυνόμος Α΄ της Υποδ/νσης Ασφαλείας Καλαμάτας και θα αναφερθεί στο θέμα του εκφοβισμού ανηλίκων στο σχολικό περιβάλλον και τις διαφορές αυτού με τον διαδικτυακό εκφοβισμό.

Στο τέλος της ομιλίας θα γίνει σύνδεση διαδικτυακά με τον αρχαιολόγο και συγγραφέα του βιβλίου “Χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ;” κο. Παπακώστα Θεόδωρο. Θα μιλήσει για μυθολογία και bullying “Μας κάνει η μυθολογια bullying;”

Συντονίστρια της ομιλίας θα είναι η κα. Γεωργία Αναγνωστοπούλου Δημοσιογράφος του Best TV

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 6.00μμ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

RETHINK ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Ένα παιχνίδι αναζήτησης, ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού μέσα από το οποίο θα ανακαλύψουμε τα οφέλη της κομποστοποίησης και της δημιουργίας φυσικών καλλιεργειών.

Μέσα από τη δράση:

- τα παιδιά θα μάθουν για τα οφέλη και τις χρήσεις του κομπόστ-θησαυρού αλλά και τον τρόπο που παράγεται!

- θα δημιουργήσουν σποροσβώλους και σπορόφυτα βιοποικιλότητας με κομποστ, πηλό και παραδοσιακούς σπόρους για να πρασινίσουν το χώρο του Πανεπιστημίου! θα πάρουν μαζί τους σποροσβώλους για να ομορφύνουν τους κήπους, τις γειτονιές και τα πάρκα της πόλης!

Στο τέλος της δράσης θα γίνει δωρεάν διανομή παραδοσιακών σπόρων από την Ανοιχτή Τράπεζα Παραδοσιακών Σπόρων του αγροκτήματος Φοίφα για κάθε ενδιαφερόμενο.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ κατασκευής και εμψύχωσης θεατρικής κούκλας. Τα παιδιά μαζί με τους γονείς θα κατασκευάσουν θεατρική κούκλα.

ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

 

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ με τη Λέσχη Φίλων Επιτραπέζιων Παιχνιδιών.



ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 6.30μμ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΦΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Παιχνίδια για κάθε ηλικία με στόχο την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων.  Με τίτλο “ΠΑΙΖΕΙΣ; ΠΑΙΖΩ” τα παιδιά θα παίξουν και θα διασκεδάσουν μέσα από παιχνίδια στόχου και ισορροπίας που ετοίμασε ο σύλλογος γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου.



ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 7.00μμ

ΠΑΡΑΜΥΘΙ Για παιδιά κάθε ηλικίας!

Απο την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 21ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας και συγγραφέα του βιβλιου κα. Παναγιώτα Φλεβάρη 

“Η πριγκιπονεραϊδούλα Μελίτη και οι μαγικές της δυνάμεις”

Η ήσυχη ζωή της μικρής πριγκίπισσας Μελίτης παίρνει μια μυστηριώδη τροπή, όταν η μαμά της αρχίζει να την προσφωνεί… «πριγκιπονεραϊδούλα»… Πριγκίπισσα όντως είναι, μα νεράιδα από πού κι ως πού; Αφού δεν έχει μαγικές δυνάμεις. Κι όμως, η μαμά της επιμένει πως η Μελίτη διαθέτει πολλές απ’ αυτές… Και μάλιστα… ανθρώπινες!… Καλέ, πού ακούστηκαν τέτοια πράγματα; Αλλά κι ο μπαμπάς, μια απ’ τα ίδια λέει κι αυτός… Ουφ, τι μπέρδεμα!

Εσείς, παιδιά, τι λέτε; Έχει ή δεν έχει η Μελίτη μαγικές δυνάμεις; Θα καταφέρει, άραγε, να ξεδιαλύνει το μυστήριο και να ερμηνεύσει τα ακαταλαβίστικα λόγια των γονιών της;

Ακολουθήστε την στην προσπάθειά της αυτή και σίγουρα θ’ ανακαλύψετε ότι… κι εσείς έχετε πολλές μαγικές δυνάμεις!!!

Το κείμενο του βιβλίου ανέρχεται στις 5.500 λέξεις και ο χαρακτήρας του είναι ηθικοδιδακτικός.

Στο τέλος της δράσης θα ακολουθήσει κλήρωση για δυο μικρούς αναγνώστες που θα κερδίσουν ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο του βιβλίου και όποιο παιδάκι έχει ήδη το βιβλίο η συγγραφέας θα το υπογράψει.



ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 7.00-10.00μμ

SKYCREW CIRCUS ARTS ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΘΕΑΜΑ!!

Στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας θα συμμετέχει και η Skycrew Circus Arts https://www.skycrew.gr/που είναι η πρώτη σχολή σύγχρονου τσίρκου στην Καλαμάτα.!! Παιχνίδια τσίρκου για όλα τα παιδιά!!

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 8.00μμ

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Γιατί δε γελούν πια οι Καρυάτιδες;

Εσείς ξέρετε;

Ελάτε να το ανακαλύψουμε παρέα με τη συγγραφέα του βιβλίου «Γιατί δε γελούν πια οι Καρυάτιδες;», Αναστασία Χριστοπούλου, την Κυριακή 19/6 στις 20:00 στο 1ο Φεστιβάλ Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του δήμου Καλαμάτας!

“Θα διαβάσουμε το παραμύθι, θα ταξιδέψουμε στην αρχαία Ελλάδα, θα δικάσουμε τον κόμη του Έλγιν, θα μάθουμε αν είναι σωστό να αποκαλούμε το γλυπτά του Παρθενώνα «ελγίνεια» και θα στείλουμε ένα μήνυμα στην Καρυάτιδα που βρίσκεται μακριά μας!”

Στο τέλος της δράσης θα ακολουθήσει κλήρωση και τρεις μικροί αναγνώστες θα κερδίσουν ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο του βιβλίου!

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 8.00μμ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ 

ΤΟ ΘΑΥΜΑ παίζουν: Jacob Tremblay, Owen Wilson, Julia Robert

8.00μμ | Πανεπιστήμιο Καλαμάτας | ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Ν.ΠΟΛΊΤΗ

Είσοδος ελεύθερη

Γεννημένος με μια ακραία δυσμορφία στο πρόσωπο, ο δεκάχρονος Όγκι πρέπει να αφήσει πλέον την κατ’ οίκον διδασκαλία και να πάει στο σχολείο. Μια εμπειρία που θα αποδειχτεί καταλυτική όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για όλους γύρω του.

Το Wonder αποτελεί έναν κινηματογραφικό καταιγισμό κοινωνικών μηνυμάτων για την αγάπη, τη φιλία, το θάρρος, την αυτοεκτίμηση και κυρίως το ζήτημα του εκφοβισμού (bullying) και τη δυσκολία των ανθρώπων να δεχτούν οτιδήποτε διαφορετικό από τα δικά τους δεδομένα. Διαθέτει μια πολυφωνική προσέγγιση, διατηρώντας έτσι την αφηγηματική ένταση και επεκτείνοντας συνεχώς το φάσμα των συναισθημάτων. Φανερώνει κρυφές προθέσεις και φέρνει στο προσκήνιο παραμελημένους χαρακτήρες, ορίζοντας τα αίτια των πολλών μικρών και μεγάλων συγκρούσεων που διαμορφώνουν την καθημερινή ζωή των νέων, κάνοντας το όλο εγχείρημα άκρως ενδιαφέρον για το κοινό.

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της R.J.Palacio που έκανε πάταγο στην Αμερική, έγινε best seller και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους.



ΚΥΡΙΑΚΗ 9.00μμ 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΑΠΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΙΑ

-ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

-ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΦΕΙΕΙΣ