Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 13:23

Παρουσιάζεται την Παρασκευή ο σχεδιασμός για την ένταξη της Καλαμάτας και της Σπάρτης στο δίκτυο φυσικού αερίου της HENGAS

Το σχεδιασμό της για την ένταξη της Καλαμάτας και της Σπάρτης στο δίκτυο φυσικού αερίου της HENGAS θα παρουσιάσει την Παρασκευή 24 Ιουνίου η ίδια η εταιρία, σε ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε παραλιακό ξενοδοχείο. Όπως τονίζει η HENGAS, «η έλευση του Φυσικού Αερίου στην Καλαμάτα και τη Σπάρτη σηματοδοτεί το τέλος της ενεργειακής απομόνωσης και διαμορφώνει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές για τους δυο Δήμους».  

Η ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Horizon Blu, στις 8.00 το βράδυ. Στο σχετικό δελτίο Τύπου σημειώνεται ότι «η HENGAS είναι η πρώτη ιδιωτική εταιρεία διανομής φυσικού αέριου στην Ελλάδα πλήρως αδειοδοτημένη από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Κύριος στόχος της HENGAS είναι η μεταφορά του φυσικού αερίου σε κάθε γωνιά των περιοχών ευθύνης της, με ασφάλεια, οικονομία και αξιοπιστία.

Η HENGAS στηριζόμενη στην τεχνογνωσία, την εμπειρία και την οικονομική ευρωστία της μητρικής της εταιρείας EDIL HELLAS υλοποιεί ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε έντεκα πόλεις της ελληνικής περιφέρειας.

Η έλευση του Φυσικού Αερίου στην Καλαμάτα και τη Σπάρτη σηματοδοτεί το τέλος της ενεργειακής απομόνωσης και διαμορφώνει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές για τους δυο Δήμους.  

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πρόκειται να παρουσιασθούν ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της HENGAS, οι δυνατότητες που διαμορφώνονται για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις από την έλευση του φυσικού αερίου, καθώς και οι προοπτικές απασχόλησης για τον τεχνικό και επαγγελματικό κόσμο της περιοχής».

Όσοι ενδιαφέροντα να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να ενημερωθούν σχετικά με την έλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή, μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο 2311990131 για την κράτηση θέσης.