Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 17:48

Υπερηφάνεια για τη Μάχη της Βέργας

Παιδιά, νέοι και μεγαλύτεροι με υπερηφάνεια συγκεντρώθηκαν το πρωί στη Μάντρα της Βέργας και τίμησαν τον αγώνα των ηρωϊκών Μανιατών και άλλων αγωνιστών που τέτοια μέρα πριν από 196 χρόνια σταμάτησαν το στρατό του Ιμπραήμ στο συγκεκριμένο σημείο, κρατώντας τη Μάνη απόρθητη και δίνοντας μια πνοή ελπίδας στο δύσκολο αγώνα για την ελευθερία. 


Μαριλένα Γυφτέα

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με τη σχετική θρησκευτική τελετή στον Άγιο Νικόλαο Αλμυρού, την οποία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος. 

Ακολούθησε η τελετή στο μνημείο των Μανιατών αγωνιστών στη Μάντρα της Βέργας, που περιλάμβανε ομιλία από την πολιτική επιστήμονα και δημοσιογράφο Μαριλένα Γυφτέα, κατάθεση στεφάνων, ποιήματα από μαθητές του νηπιαγωγείου Βέργας και χορούς από τον Σύλλογο της Βέργας. 

Παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, που εκπροσώπησε τη Βουλή, οι δήμαρχοι Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης, Θανάσης Βασιλόπουλος και Δημήτρης Γιαννημάρας αντίστοιχα, εκπρόσωπος του Δήμου Ανατολικής Μάνης, εκπρόσωποι του Στρατού και φορέων. Συμμετείχε η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας. 

Η Μαριλένα Γυφτέα, που εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, στην ομιλία της παρουσίασε τα ιστορικά γεγονότα σχετικά με τη Μάχη της Βέργας, ενώ αναφέρθηκε στη διχόνοια ως συστατικό αποτυχίας επίτευξης των εθνικών στόχων και τη σύμπνοια ως ανάγκη για την κατάκτηση επιτυχιών. 

Στ.Μ.