Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013 11:54

«Η Ανάρμοστη Σχέση» του Κώστα Βεργόπουλου, το φλερτ με Ομπάμα και η ρήξη με Μέρκελ

Κώστας Βεργόπουλος και Θανάσης Παντές Κώστας Βεργόπουλος και Θανάσης Παντές

ΤΑΥΤΙΣΗ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ
Θέσεις που ταυτίζονται με όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, για την έξοδο από την κρίση, ανέπτυξε χθες το βράδυ στην Καλαμάτα ο ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, Κώστας Βεργόπουλος, που μίλησε πολύ επικριτικά για την πολιτική της Γερμανίας, χαρακτήρισε τους Έλληνες κυβερνώντες ως «Μερκελιστές», εκθείασε την πολιτική Ομπάμα, ενώ ήταν απορριπτικός ακόμη και ειρωνικός για το ΚΚΕ…

Η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά όλων των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιμετωπίζουν προβλήματα, τόνισε ο Μεσσήνιος από τη Θουρία, Κώστας Βεργόπουλος, ότι είναι η λύση για το ξεπέρασμα της κρίσης, σε συνδυασμό με την αποπληρωμή του χρέους το οποίο δεν θα διαγραφεί έπειτα από 50 χρόνια.
Ο Κώστας Βεργόπουλος ανέπτυξε τις θέσεις του κατά την παρουσίαση του νέου βιβλίου του «Η ανάρμοστη σχέση, Ελλάδα-Ευρώπη», η οποία έγινε στο «Καφέ Σινέ» από το περιοδικό «Flash της Μεσσηνίας» και το βιβλιοπωλείο «Παπαχρήστου».
Το πρόβλημα της κρίσης είναι τεχνικό, υποστήριξε ο καθηγητής στο Παρίσι και τόνισε ότι η «τιμωριτική πολιτική» που έχει επιβληθεί από τους «λύκους», όπως είπε χαρακτηριστικά, των τραπεζών της Γερμανίας, είναι καταστροφική για όλους. Όπως σημείωσε, η πολιτική μείωσης των ελλειμμάτων με περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων, με διάλυση των εργασιακών σχέσεων και με κατάργηση των κοινωνικών παροχών θα οδηγήσει στην εξαθλίωση τους λαούς και θα προκαλέσει ζημιά και στην ίδια την Γερμανική εθνική οικονομία. Τόνισε λοιπόν ότι η λύση είναι αυτή που εφαρμόζει ο Ομπάμα στην Αμερική, που αυξάνει τις δημόσιες δαπάνες, αυξάνει τους κατώτερους μισθούς και ρίχνει χρήμα στην αγορά.
Ο Κώστας Βεργόπουλος είπε ωστόσο ότι αυτή την Γερμανική πολιτική οι Έλληνες κυβερνώντες την εφαρμόζουν με «δουλικότητα», ενώ σημείωσε ότι η ελπίδα υπάρχει στην αριστερά που υπερασπίζεται τους εργαζόμενους. Αναφερόμενος στο ΚΚΕ μίλησε για απομονωτισμό και γύρισε στην εποχή του ΕΑΜ, υποστηρίζοντας ότι και τότε το ΚΚΕ ακολουθούσε μια πολιτική απομονωτισμού, στρεφόμενο απέναντι ακόμη και στον Άρη Βελουχιώτη! Τόνισε δε ότι σήμερα ταξικό κίνημα, όπως το λέει το ΚΚΕ, δεν μπορεί να υπάρξει, γιατί τους εργαζόμενους δεν τους ενδιαφέρουν οι ιδεολογίες όπως τους ενδιέφεραν τον προηγούμενο αιώνα.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Θανάσης Παντές.
Στ.Μ.