Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 01:02

Υποδοχή εικόνας που έφεραν Μικρασιάτες από τη Σμύρνη το ‘22

Υποδοχή εικόνας που έφεραν Μικρασιάτες από τη Σμύρνη το ‘22

Με θρησκευτικό τελετουργικό και προεξαρχόντων των Μητροπολιτών Καρθαγένης Μελέτιου και Μεσσηνίας Χρυσόστομου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα η υποδοχή, στο λιμάνι της Καλαμάτας, της εικόνας της Παναγίας Ελεούσης, η οποία, όπως σημειώνει η Μητρόπολη Μεσσηνίας, «μετεφέρθη από την Σμύρνη το 1922 και αποτελεί ανεκτίμητο θησαυρό του Ενοριακού Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Καλαμάτας».

Η Μητρόπολη συνεχίζει σημειώνοντας ότι «με λιτανευτική πομπή η Ιερά Εικόνα έφτασε στο Ναό της Αναλήψεως του Χριστού, όπου και εναποτέθηκε. Ακολουθήσε η τέλεση πανηγυρικής Δοξολογίας, η χρίσις της Ιεράς Εικόνος με Άγιο Μύρο και η ενθρόνισή της.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε στις δοκιμασίες του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, τονίζοντας την άσβεστη φλόγα της πίστης και την προστασία των Ιερών Κειμηλίων αυτής, όπως έγινε με την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Ελεούσης την οποία μετέφεραν μαζί τους στην Καλαμάτα για να τους χαριτώνει και να τους στηρίζει στις όποιες δοκιμασίες. Τέλος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Αρχών και το λαό που συμμετείχαν στην υποδοχή, επαινώντας ταυτόχρονα τον προϊστάμενο του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Αλέξιο Σαραντόπουλο, τους συνεφημερίους του, καθώς και τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου για το θεάρεστο έργο που επιτελούν στην Ενορία, καθώς και για τις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν στην μνήμη της Μικρασιατικής καταστροφής.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος και Μ. Χρυσομάλλης, οι Αντιπεριφερειάρχες Β. Καπέλιος και Ευστ. Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και άλλων τοπικών Φορέων».