Ο δήμαρχος σημείωσε ότι και το φετινό Πολιτιστικό Καλοκαίρι περιλαμβάνει δεκάδες εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης, στα χωριά και στις γειτονιές, με σημείο αναφοράς το επετειακό 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού αλλά και με σημαντικά άλλα προγράμματα, όπως το καθιερωμένο πια Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ.
Η καλλιτεχνική διευθύντρια της Δημοτικής Σχολής Χορού, Θώμη Σταμούλη, αφού κάλεσε στην αποψινή εκδήλωση στο Μέγαρο Χορού και αφού ευχαρίστησε το Μουσικό Σχολείο για τη συμμετοχή του, σημείωσε ότι φέτος η Σχολή είχε μεγάλη αύξηση στον αριθμό των μαθητριών και μαθητών της, ενώ δήλωσε την ικανοποίησή της και τις ευχαριστίες της για την άμεση ανταπόκριση του δημάρχου και του προέδρου της Φάρις, προκειμένου να αντικατασταθεί το πάτωμα σε δύο αίθουσες χορού στο Ζουμπούλειο.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου, Παναγιώτης Λαμπρινίδης, αναφέρθηκε στην έκθεση των σπουδαστών, που θα εγκαινιαστεί την επόμενη εβδομάδα, στο χώρο του Εργαστηρίου και θα λειτουργεί όλο το καλοκαίρι. Και ο ίδιος τόνισε ότι ο αριθμός των σπουδαστών φέτος αυξήθηκε κατά 35%, ενώ μεγάλη ήταν και αύξηση της προηγούμενης χρονιάς.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης, δήλωσε συγκινημένος και ιδιαίτερα ευχαριστημένος γιατί για πρώτη φορά το Ωδείο θα παρουσιάσει όπερα, το “Διδώ και Αινείας”, αύριο, Σάββατο, στο Μέγαρο Χορού. Επίσης ανέφερε ότι όταν ιδρύθηκε το Ωδείο στόχος ήταν κάποια στιγμή το εκπαιδευτικό προσωπικό να είναι από την περιοχή μας, γιατί ερχόταν από την Αθήνα. Ο κ. Γυφτάκης ανέφερε ότι ο στόχος αυτός όχι μόνο έχει επιτευχθεί και διδάσκουν παλιού μαθητές του Ωδείου αλλά πλέον το Δημοτικό Ωδείο κάνει και εξαγωγή πολιτισμού.
Ο πρόεδρος της Φάρις, Σωτήρης Κριτσωτάκης, σημείωσε ότι στο πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού έχει δοθεί έμφαση στις εκδηλώσεις για παιδιά και στη συμμετοχή στις εκδηλώσεις τοπικών μουσικών σχημάτων. Το καινούργιο στο φετινό πρόγραμμα, πρόσθεσε, είναι το Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου.
Μίλησαν ακόμη στην εκδήλωση ο Παναγιώτης Αδάμ, καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου, σκηνοθέτης της όπερας που θα παρουσιαστεί αύριο στο Μέγαρο Χορού, τονίζοντας ότι στην Καλαμάτα οι συνθήκες είναι μοναδικές για καλλιτεχνικό έργο. Επίσης η Φωτεινή Αράπη, από τη χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Μελίφωνο και την Τάξη Μελοδραματικής, αναφέρθηκε κυρίως στα μεγάλα βήματα που έκανε αυτή τη χρονιά η χορωδία, η οποία θα συμμετέχει και στην παράσταση της πρεμιέρας του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού.
Στ.Μ.