Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 15:19

Το Σαββατοκύριακο το Διεθνές Φεστιβάλ Ακροβατικών Τεχνών Kalamata Aerial Cup

Το Σαββατοκύριακο το Διεθνές Φεστιβάλ Ακροβατικών Τεχνών Kalamata Aerial Cup

ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Με αθλητές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και από την Ουκρανία, τον Καναδά και το Ισραήλ θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο (22 και 23 Ιουνίου) το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ακροβατικών Τεχνών Kalamata Aerial Cup, στο Κλειστό της Παραλίας. Διοργανωτής είναι ο Σύλλογος Kalamata Dance Challenge, ενώ συμμετέχει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία FEDEC…

 

Όπως σημειώνει ο διοργανωτής Σύλλογος, στην Καλαμάτα θα βρεθούν για να λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ «160 αθλήτριες και αθλητές (με γονείς & συνοδούς) από 3 χώρες (Ουκρανία, Καναδάς, Ισραήλ) αλλά και από Καλαμάτα, Αθήνα, Πειραιά, Άργος, Κόρινθο, Χαλκίδα, Εύβοια, Βόλο, Αγρίνιο και Μυτιλήνη, από 18 συνολικά καλλιτεχνικά εκπαιδευτήρια εναέριων τεχνών για να αναδείξουν το ταλέντο τους και να διαγωνιστούν σε 31 συνολικά κατηγορίες για το Κύπελλο Καλαμάτας. Σε ένα ασφαλές και σωστό περιβάλλον, μικροί - μεγάλοι θα αξιολογηθούν από 8 Κριτές του είδους από Ελλάδα και εξωτερικό. Οι 4 πρώτοι από κάθε κατηγορία λαμβάνουν υποτροφία να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εναέριων τον Ιούλιο στη Γεωργία, χτίζοντας γέφυρες του Kalamata Dance Challenge με την παγκόσμια εναέρια κοινότητα.

Το Kalamata Aerial Cup τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας ενώ έχει και φέτος φιλανθρωπικό σκοπό. Θα υπάρχει στην είσοδο κουτί υποστήριξης για τον Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ Νομού Μεσσηνίας «Η Υπομονή» ώστε να γίνουμε όλοι αρωγοί αυτής της προσπάθειας που γίνεται και πάλι για καλό σκοπό.

Οι πολίτες και επισκέπτες της Καλαμάτας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ακροβατικές παραστάσεις και διαγωνισμούς σε διάφορα εναέρια όργανα (aerial silks, aerial sling, aerial hoop κλπ) με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.

Το Φεστιβάλ στοχεύει να φέρει κοντά όλη την κοινότητα των εναερίων ακροβατικών με σκοπό την προώθηση και εξέλιξη της εναέριας ακροβατικής τέχνης, να ευαισθητοποιήσει το αθλητικό και καλλιτεχνικό κοινό, να ενθαρρύνει τη συμμετοχή σε όλα τα είδη και πτυχές των εναέριων ακροβατικών και να ωθήσει επαγγελματίες και ερασιτέχνες να αναδείξουν τις ικανότητες τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΕΝΑΡΞΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 16:00 - 22:30 AERIAL SLING

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 10:30 - 17:00 AERIAL HOOP, AERIAL SILKS

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ https://www.kalamatadancecup.com/index.php/schedule Πληροφορίες: www.kalamatadancecup.com INSTAGRAM: AERIALACRODANCECUP |

FACEBOOK: ACRO & AERIAL ARTS COMPETITION