Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013 02:46

Γιορτή δημιουργίας, πολιτισμού, εθελοντισμού για τρεις μέρες στο Πάρκο Σιδηροδρόμων

Γιορτή δημιουργίας, πολιτισμού, εθελοντισμού για τρεις μέρες στο Πάρκο Σιδηροδρόμων

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ένα εκπληκτικό τριήμερο αρχίζει το απόγευμα, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας. Είναι το 7ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, μια πραγματική γιορτή της δημιουργικότητας, του πολιτισμού, του εθελοντισμού. Η σημερινή είναι η ροκ ημέρα του Φεστιβάλ…

Το 7ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας συντονίζει και επιμελείται το Κέντρο Νέων Καλαμάτας με την οικονομική και διοικητική στήριξη του οργανισμού Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που και τις τρεις ημέρες θα ξεκινήσουν στις πέντε το απόγευμα, περιλαμβάνει συναυλίες, γκράφιτι, τουρνουά μπάσκετ, παραστάσεις χορού, θεάτρου, ακροβατικών οργάνων, προβολή ντοκυμαντέρ, αναρρίχηση, έκθεση φωτογραφίας, προβολή ταινιών μικρού μήκους, προβολή ταινιών από το Διεθνές Φεστιβάλ Ψαροκόκαλο και πολλά άλλα. Συμμετέχουν το Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας, ο Ορειβατικός Σύλλογος, η Φωτογραφική Λέσχη, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη, το Festival Μηδέν, το kalamatafreespace και το project REthnik, το ΚΕΘΕΑ Κύτταρο, οι εθελοντές Σαμαρίτες κ.ά
Όπως σημειώνει το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, «το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα και με τα τοπικά μέσα «τα έσπασε»!!! Από ένα μικρό φεστιβάλ, όπως δειλά δειλά ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια, πλέον έχει μετατραπεί σε ένα ολοκληρωμένο φεστιβάλ με διεθνή χαρακτήρα και χιλιάδες επισκέπτες. 
Ωστόσο δεν έχει χάσει ή αλλάξει την φιλοσοφία του. Πρωτίστως δεν είναι ένα εμπορικό φεστιβάλ. Έχει παραμείνει μια διοργάνωση ενεργών πολιτών και φορέων της πόλης. Πρόκειται για μια εθελοντική δομή που αποδεικνύει ότι όταν οι άνθρωποι θέλουν, μπορούν να δημιουργήσουν κάτι ανοικτό, μακριά από πολιτικά, προσωπικά ή οικονομικά συμφέροντα. Έτσι όλοι μαζί, εθελοντικά, συνδιαμορφώνουμε ένα αποτέλεσμα μοναδικό για την πόλη της Καλαμάτας και μπορούμε να προσφέρουμε ένα μεγάλο φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο και πάνω από 10 παράλληλες δραστηριότητες για τρεις ημέρες κάθε καλοκαίρι». 
Το σημερινό  πρόγραμμα περιλαμβάνει: Hard rock live bands, Skates, Dirt bikes, Graffiti, Jugglers shows, Circus shows, Έκθεση φωτογραφίας,  Έκθεση Ζωγραφικής, Βιντεοπροβολές, Βίντεο box!,  Έκθεση bazaar, Re:think project, Τουρνουά basket, Alley Cat Race.