Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2013 20:22

Άλλος ένας δύσκολος στόχος του πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ επιτεύχθηκε

Άλλος ένας δύσκολος στόχος του πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ επιτεύχθηκε

ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ
Άπλετη χαρά αλλά και δύναμη γέμισαν το Σάββατο το απόγευμα τις εγκαταστάσεις του πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Καλαμάτας (τώρα Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης-ΚΕΦΙΑΠ), όπου εγκαινιάστηκε η υψηλών προδιαγραφών Αίθουσα Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης…

Τα μέλη, τα στελέχη, οι Σύλλογοι που στηρίζουν το ΚΕΦΙΑΠ αλλά και πολλοί υποστηρικτές είδαν έναν ακόμη πολύ δύσκολο στόχο να επιτυγχάνεται προς όφελος των ατόμων με αναπηρίες αλλά και προς δικαίωση όλων εκείνων που επιμένουν να πιστεύουν στον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη και την προσφορά.
Η Αίθουσα Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης είναι πραγματικότητα χάρη στη δωρεά του εξοπλισμού από το Ίδρυμα Μποδοσάκη και τις ενέργειες στις οποίες προέβη ο Σύλλογος Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Καλαμάτας.
Η επιστημονικά υπεύθυνη του ΚΕΦΙΑΠ, Ιωάννα Καραμήτρη, μίλησε στον κόσμο που προσήλθε στην εκδήλωση για το πώς δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη αίθουσα, που υπογράμμισε ότι είναι εφάμιλλη ή και καλύτερη από ανάλογες που βρίσκονται σε προηγμένες χώρες του εξωτερικού. Εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την προσφορά του Συλλόγου Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες όπως και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ «Η υπομονή», όπως επίσης για την υποστήριξη, υλική και ηθική, πάρα πολλών ανθρώπων της περιοχής. Όπως τόνισε, η υποστήριξη αυτή δίνει δύναμη στους ανθρώπους του ΚΕΦΙΑΠ να συνεχίσουν να δουλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις για το Κέντρο αυτό.
Ακολούθως χαιρέτησε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Καίτη Κεράνη, όπως και η πρόεδρος του ΣΥΦΜΕΑ, Μαίρη Θεοδωρακοπούλου, που τόνισε ότι η ολοκλήρωση της Αίθουσας Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης προκαλεί μεγάλη ικανοποίηση αλλά και ανακούφιση, διότι η λειτουργία της θα έχει ευεργετικές συνέπειες για τα άτομα με αναπηρίες. Επίσης, απεύθυνε κάλεσμα και σε άλλους ανθρώπους να γραφτούν στο Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Καλαμάτας και ειδικότερα είπε: «Ενημερώσου για τις δράσεις του Συλλόγου και θα δεις πως και εσύ μπορείς να είσαι μέρος της λύσης».
Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση της αίθουσας από την λογοθεραπεύτρια Αμαλία Δουλάμη και την εργοθεραπεύτρια Μαριλένα Χαλουλάκου, με την προβολή σχετικού βίντεο.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πολύ ωραίο μουσικό τρόπο, με τη σύμπραξη της χορωδίας και της ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου με μέλη του ΚΕΦΙΑΠ. Ακολούθησε η κοπή της κορδέλας των εγκαινίων και η παράθεση μπουφέ.
Στ.Μ.

 

Λεζάντες

1 Η Ιωάννα Καραμήτρη στο μικρόφωνο

2 Καίτη Κεράνη

3 Μαίρη Θεοδωρακοπούλου

4 Κοπή της κορδέλας των εγκαινίων