Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2014 19:53

Εκδηλώσεις στην ΕΡΑ Καλαμάτας για την επέτειο του μαύρου στην ΕΡΤ

Εκδηλώσεις στην ΕΡΑ Καλαμάτας για την επέτειο του μαύρου στην ΕΡΤ

ΤΕΤΑΡΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ 
Όσοι πιστεύουν στην ελεύθερη ενημέρωση του λαού, όσοι συμφωνούν ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν μια πραξικοπηματική πράξη, οφείλουν να δώσουν το «παρών» στις εκδηλώσεις που οργανώνει η ΕΡΑ Καλαμάτας για την επέτειο του πρώτου χρόνου από το μαύρο που έβαλε η κυβέρνηση στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση…

ΤΕΤΑΡΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ 
Όσοι πιστεύουν στην ελεύθερη ενημέρωση του λαού, όσοι συμφωνούν ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν μια πραξικοπηματική πράξη, οφείλουν να δώσουν το «παρών» στις εκδηλώσεις που οργανώνει η ΕΡΑ Καλαμάτας για την επέτειο του πρώτου χρόνου από το μαύρο που έβαλε η κυβέρνηση στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση…

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Καλαμάτας, στο Ανατολικό Κέντρο από την Τετάρτη 11 Ιούνη μέχρι και το Σάββατο 14 του μήνα.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Καλαμάτας γράφουν για τον αγώνα τους και για τις εκδηλώσεις που οργανώνουν: «Την ερχόμενη Τετάρτη 11 Ιουνίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη θλιβερή εκείνη ημέρα που με απόφαση της κυβέρνησης, μαύρισαν οι οθόνες των τηλεοπτικών σταθμών της  Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΡΤ). Περισσότεροι από 2.500 εργαζόμενοι βρέθηκαν στο δρόμο, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Τρόικας για ανθρώπινο αίμα στο βωμό των μνημονίων. Παράλληλος στόχος η παράδοση των δημόσιων ψηφιακών ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων στην «Digea», την εταιρία που ίδρυσαν οι εργολάβοι των τηλεοπτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν νόμιμη, μόνιμη άδεια για την εκπομπή τηλεοπτικού σήματος.
Στον ένα χρόνο που πέρασε οι παρανόμως απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, με νύχια και με δόντια, κράτησαν τη σημαία του αγώνα ψηλά. Απέδειξαν πως μέσα στην «διεφθαρμένη» – κατά την κυβέρνηση – δημόσια ραδιοτηλεόραση, υπήρχε μια άλλη ΕΡΤ. Η ΕΡΤ της πλειοψηφίας των εργαζομένων που πιστοί στο Σύνταγμα και τους νόμους - που κατάφορα παραβιάζει η κυβέρνηση – συνεχίζουν και σήμερα, χωρίς αμοιβή, χωρίς ούτε καν τις «γενναίες αποζημιώσεις» που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ Αντώνης Σαμαράς, να προασπίζουν τη Δημοκρατία και να προσφέρουν ελεύθερη, πλουραλιστική  και έγκυρη ενημέρωση στον Ελληνικό λαό. Χωρίς στοιχειώδη τεχνικά μέσα, χωρίς πόρους, μόνο με τη στήριξη και την αγάπη των εκατοντάδων χιλιάδων ακροατών της ΕΡΤ, δημιούργησαν την «ΕRΤ OPEN», με οδηγό τις καλύτερες παραδόσεις και την πολυετή ιστορία της δημόσιας Ελληνικής Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης.
Στα χέρια των εργαζομένων έμειναν η ΕΤ 3 και οι 19 περιφερειακοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί, που έκαναν σύνθημά τους το «Κρατάμε Ζωντανή την Περιφέρεια».
Ο δικός μας σταθμός, η ΕΡΑ Καλαμάτας, για λόγους που η τοπική κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά, αναγκάστηκε να σιγήσει για αρκετούς μήνες. Η υπόσχεση όμως που είχαμε δώσει στους ακροατές μας να συνεχίσουμε τον αγώνα, δεν μας άφηνε να ησυχάσουμε. Με τη βοήθεια της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΕRΤ OPEN καταφέραμε – στην αρχή διαδικτυακά και στη συνέχεια στα FM και στους 107,2 μεγάκυκλους - να βγούμε ξανά στον «αέρα».
Το χρωστούσαμε στους ακροατές μας, στους εκπροσώπους της πολιτικής ζωής, στους φορείς της Αυτοδιοίκησης, του Πολιτισμού, της Εκπαίδευσης, στις οργανώσεις των εργαζομένων, στις εθελοντικές κοινωνικές οργανώσεις, στους συναγωνιστές μας που στάθηκαν στο πλευρό μας, στο λαό μας που αγωνίζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες να κρατήσει ψηλά το κεφάλι, να διώξει το «μαύρο» από τη ζωή του, για δημοκρατία και αξιοπρέπεια.
Με τη δική τους στήριξη δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε.
Με ανοιχτά τα μικρόφωνα της ΕΡΑ Καλαμάτας σας καλούμε όλους να κάνετε δική σας υπόθεση τη λειτουργία και το μέλλον του σταθμού μας.
Σας καλούμε επίσης να συμμετέχετε αγωνιστικά στις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε για τη «μαύρη» επέτειο της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ, από την Τετάρτη 11 μέχρι το Σάββατο 14 Ιουνίου.
Το πρόγραμμα που καταρτίσαμε έχει ως εξής:
·                   ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 7 μ.μ.: Αναμετάδοση των εκδηλώσεων που οργανώνουν η ΠΟΣΠΕΡΤ και η  ΕRΤ OPEN έξω από το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή στην Αθήνα.
-  8:30 μ.μ. Συναυλία με τοπικά μουσικά σχήματα.
·                   ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ, 8:30 μ.μ.: Προβολή του ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου  «Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας».
·                   ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ, 8:30 μ.μ.: Συζήτηση για την ΕΡΤ, την ΕΡΑ Καλαμάτας, την ΕRT OPEN και την προσφορά τους με προσκεκλημένους εκπροσώπους των τοπικών αυτοδιοικητικών, συνδικαλιστικών, πολιτιστικών και άλλων φορέων και των αλληλέγγυων συναγωνιστών μας.
-                              Συναυλία με τοπικό συγκρότημα
·                   ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 8:30 μ.μ.: Συζήτηση για το «μαύρο» στην ΕΡΤ, τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, τις αντισυνταγματικές εκτροπές, τη Δημοκρατία κ.λπ. Προσκεκλημένοι συνάδελφοι δημοσιογράφοι της ΕRΤ OPEN, εφημερίδων και άλλων μέσων ενημέρωσης.
Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο χώρο που βρίσκεται η ΕΡΑ Καλαμάτας στο Ανατολικό Κέντρο και θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΑ Καλαμάτας και διαδικτυακά από την ΕRT OPEN».