Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014 17:49

Αποτελέσματα και βραβεύσεις για τους αγώνες στις Πηγές του Ταϋγέτου

Αποτελέσματα και βραβεύσεις για τους αγώνες στις Πηγές του Ταϋγέτου

ΔΗΜΑΚΕΙΑ 
Παρά τα προβλήματα, ο απολογισμός των 13ων Δημάκειων Αγώνων, στις Πηγές της Αλαγονίας Ταϋγέτου, είναι θετικός. Φάνηκε και πάλι η αγάπη κατοίκων και καταγόμενων από την περιοχή για τον τόπο τους, ενώ σφυρηλατήθηκε το δέσιμο των νέων με τις ρίζες τους… 
(φωτογραφίες)

ΔΗΜΑΚΕΙΑ 
Παρά τα προβλήματα, ο απολογισμός των 13ων Δημάκειων Αγώνων, στις Πηγές της Αλαγονίας Ταϋγέτου, είναι θετικός. Φάνηκε και πάλι η αγάπη κατοίκων και καταγόμενων από την περιοχή για τον τόπο τους, ενώ σφυρηλατήθηκε το δέσιμο των νέων με τις ρίζες τους… 

Ο Χρήστος Ζερίτης, εκ μέρους του Δημάκειου Συλλόγου, μας ενημερώνει για τα αποτελέσματα των αγώνων και για όσους βοήθησαν ώστε να γίνουν με επιτυχία, οι οποίοι και βραβεύτηκαν:
«Άρχισαν την Δευτέρα 4.8.2014 και συνεχίστηκαν μέχρι το Σάββατο 9.8.2014, οι αθλητικοί αγώνες «13α Δημάκεια» στο αθλητικό κέντρο "Παναγιώτης Αλάμαρας" στα Κερασούλια των Πηγών Αλαγονίας Ταϋγέτου. Τους αγώνες καθιέρωσε ο αείμνηστος Παναγιώτης Αλάμαρας, χάρη στις προσπάθειες του οποίου κατασκευάστηκε και το αθλητικό στολίδι του Ταϋγέτου, το οποίο ανήκει στo Δήμο Καλαμάτας
Το Σάββατο στις 9 Αυγούστου το βράδυ έγιναν και οι απονομές. Απονεμήθηκαν τα βραβεία στα παιδιά που πρώτευσαν στα αγωνίσματα που παρακάτω περιγράφονται. Όμως πριν από όλα……όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δόθηκαν οι ειδικοί έπαινοι  και βραβεία.
1. Στην οικογένεια Αλεξέα, στον Τάκη και στον Γιώργο, παιδιά του μπάρμπα Τζίμη, για την πολύχρονη προσφορά τους στην τέλεση των Δημάκειων και στην συντήρηση του αθλητικού κέντρου. Την αναμνηστική πλακέτα κλήθηκε να παραλάβει ο Γιώργος Αλεξέας, ο οποίος φέτος πρόσφερε την γεννήτρια ρεύματος ώστε να τελεστούν οι αγώνες.
2.  Στον πρόεδρο της κοινότητος Πηγών Απόστολο Μαρκόπουλο για την πολύχρονη και συνεχή προσφορά του στον εξωραϊσμό και την συντήρηση του αθλητικού κέντρου. 
3.  Στην Γραμματεία των αγώνων, στις Σοφία και Ιωάννα Παπαβασιλοπούλου, Ελένη Μαυρίκη, Έλενα και Νίκη Χρυσικού.
4.  Στους Παπά-Βασίλη Βεργινάδη, Παναγιώτη Βεργινάδη, Βασίλη Θεοδωρακάκη και Δημήτρη Μάλαμα, που έφερναν καθημερινά τα παιδιά από την Νέδουσα.
5.  Στην Έλενα Αλάμαρα για την παλικαροσύνη της να πάρει μέρος στους αγώνες βόλεϊ και ποδοσφαίρου των ενηλίκων, παρά το πολύ μικρό της ηλικίας της.
6. Στους 1ους σκόρερς των αγώνων ποδοσφαίρου Νίκο Σπυρόπουλο και Ιουλιανό Κακαρέα.
7.  Στους Ανδρέα Θωμόπουλο και Πάρι Δόμαλη για την πολύμοχθη προσπάθεια που κατέβαλαν καθημερινά, προκειμένου να είναι συνεπείς  στις αγωνιστικές συμμετοχές τους, μετακινούμενοι πεζοπορώντας από τον Μαχαλά Αλαγονίας μέχρι τα Κερασούλια Πηγών.  
8. Και τέλος στους πολυτιμότερους συμπαραστάτες των παιδιών στις προσπάθειές τους, του παππούδες και τις γιαγιάδες που καθημερινά μετέφεραν τα εγγόνια τους στο αθλητικό κέντρο και περίμεναν καρτερικά να τα πάρουν. Κυρίως στους δύο παππούδες Βασίλειο Βασιλάκη και Νικόλαο Λάζαρο που κάθε χρόνο, πολλά χρόνια, εκτελούν χρέη μεταφορέως με τα φορτηγάκια τους, όλων ανεξαιρέτως των παιδιών.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Α. Στις  4,5 Αυγούστου έγιναν οι αγώνες στο Σκάκι.  Στις ηλικίες μέχρι και 12 ετών πήραν μέρος 12 παιδιά και στις ηλικίες από 13 και πάνω πήραν μέρος 9 παιδιά, αγόρια και κορίτσια. Τα αποτελέσματα:

Σκάκι για παιδιά μέχρι και 12 ετών
1ος Σπυρόπουλος Δημήτριος του Κων.
2ος Αλεξόπουλος Γεώργιος
3ος Αλεξόπουλος Νικόλαος

Σκάκι για παιδιά από 13 χρόνων
1ος Θεοδωρακάκης Νεκτάριος
2ος Μαρκόπουλος Τάσος
3ος Κακαρέας Νικόλαος

Β. Τις ίδιες ημέρες έγινα και οι αγώνες στο Πινγκ Πογκ. Στις ηλικίες μέχρι και 12 ετών πήραν μέρος 19 παιδιά και στις ηλικίες από 13 και πάνω πήραν μέρος 17 παιδιά, αγόρια και κορίτσια. Τα αποτελέσματα:

Πινγκ πογκ για παιδιά μέχρι και 12 ετών
1ος Σπυρόπουλος Νικόλαος
2ος Αλεξόπουλος Γεώργιος
3ος Λάζαρος Νικόλαος

Πινγκ πόγκ για παιδιά από 13 χρόνων
1ος Κοτσίνης Βαγγέλης
2ος Κακαρέας Ιουλιανός
3η Παπαδέα Αμαλία

Γ.  Στις 6 Αυγούστου έγινα αγώνες Βόλεϊ ανεξαρτήτων ηλικίας. Πήραν μέρος τέσσερις (4) ομάδες και συνολικά 32 παιδιά, αγόρια και κορίτσια. Τα αποτελέσματα:

Την  ομάδα  που κατέκτησε την 1η θέση αποτελούσαν οι:
Κακαρέας Νίκος, Κακαρέας Ιουλιανός, Κουτουμάνου Δήμητρα, Αλάμαρας Σπύρος, Αλάμαρας Πέτρος, Αλάμαρα Έλενα και Παπαδέα Αμαλία.

Την ομάδα που κατέκτησε την 2η θέση αποτελούσαν οι:
Μαρκοπούλου Θεοδώρα, Μαρκοπούλου Κατερίνα, Παπαδέα Αθηνά, Αλάμαρας Κωνσταντίνος, Γιαννούλης Ηλίας και Παπαδέας Παναγιώτης.
 
Την ομάδα που κατέκτησε την 3η θέση αποτελούσαν οι:
Μαρκόπουλος Τάσος, Βασιλόπουλος Περικλής, Πιτσιλή Μυρτώ, Μουστόγιαννης Γιάννης, Ηλιόπουλος Ορέστης, Κατσικέας Δημήτρης, Σκλήκας Νίκος, Σία Φωτεινή και Ψυχογιός Γιάννης.

Την ομάδα που κατέκτησε την 4η θέση αποτελούσαν οι:
Παπαβασιλοπούλου Σοφία και Ιωάννα, Κανελλοπούλου Σταυρούλα, Κανελλόπουλος Γιώργος,  Παπαευγενίου Σταυρούλα-Δήμητρα, Χρυσικού Έλενα και Νίκη και η Μαυρίκη Ελένη.

Δ. Στις 7 Αυγούστου διεξήχθησαν οι ποδοσφαιρικοί αγώνες. Η αρχή έγινε με τις ηλικίες μέχρι και 12 ετών. Πήραν μέρος τέσσερις (4) ομάδες αποτελούμενες από 39 παιδιά, αγόρια και κορίτσια. Τα αποτελέσματα:

Η ομάδα από τη Νέδουσα  κατέκτησε την 1η θέση και την αποτελούσαν:
Σπυρόπουλος Νίκος, Μάλαμας Νίκος, Παπαπανικολόπουλος Δημήτριος, Βρυώνης Λεωνίδας, Θεοδωρακάκης Γεώργιος, Σούμπλης Πολυζώης, Βεργινάδης Παναγιώτης, Αναστασόπουλος Κώστας, Ανδρεάδης Αθανάσιος, Σπυροπούλου  Όλγα, Ραπτέα Μαρία, Αγγελοπούλου Δήμητρα και Μάλαμα Κατερίνα.

Την ομάδα που κατέκτησε την 2η θέση αποτελούσαν:
Διαμαντόπουλος Γιώργος, Αλάμαρα Έλενα, Θεοφιλόπουλος Τάσος, Σπυρόπουλος Γιώργος και Δημήτρης, Πανταζόπουλος Γιάννης, Παζαρίδης Παναγιώτης και Δημήτριος και Βίλλας Αλέξανδρος.

Την ομάδα που κατέκτησε την 3η θέση αποτελούσαν:
Λάζαρος Νίκος, Διονυσοπούλου Μαρία, Διονυσόπουλος Διονύσης, Μιχαλόπουλος Κωνσταντίνος και Σωτήρης, Πανταζόπουλος Γιάννης και Ζερβής Νικόλαος.

Την ομάδα που κατέκτησε την 4η θέση αποτελούσαν:
Κανελλόπουλος Γιώργος, Χρυσικού Νίκη, Δημητρούλιας Νικόλαος και Νέστορας, Ιορδανίδης Δημήτριος, Λαϊβεράς Χρήστος, Παπαδέας Τάσος και Καρράς Κώστας.

Στους αγώνες ποδοσφαίρου με παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας, πήραν μέρος 5 ομάδες με 36 παιδιά, αγόρια και κορίτσια. Τα αποτελέσματα:
Την ομάδα που κατέκτησε την 1η θέση αποτελούσαν:
Κακαρέας Ιουλιανός, Θωμοπουλος Ανδρέας, Βαρελάς Παναγιώτης, Χριστοδουλόπουλος Γιώργος, Αλάμαρας Πέτρος, Ζερίτη Αθηνά, Γεωργίου Ναταλία και Αλάμαρα Έλενα.

Την ομάδα που κατέκτησε την 2η θέση αποτελούσαν:
Δικαίος Γεράσιμος, Αντωνοπούλου Ελένη, Πουλουπάτης Παναγιώτης, Πουλουπάτης Η. Δημήτρης, Πουλουπάτης Αλέξης, Πουλουπάτης Ι. Δημήτρης, Καρνούσκος Ιάσονας, Κατσικέας Δημήτρης, Πέτρουλας Αθανάσιος και Σταματελιάς Παναγιώτης.

Την ομάδα που κατέκτησε την 3η θέση αποτελούσαν:
Μαρκόπουλος Τάσος, Μαυρίκη Ελένη, Σία Φωτεινή, Βασιλόπουλος Περικλής, Σκλήκας Νίκος, Μουστόγιαννης Γιάννης, Χριστοδουλόπουλος Δήμος, Πιτσιλή Μυρτώ και Ψυχογιός Γιάννης.

-Το βράδυ της Πέμπτης 7 Αυγούστου διεξήχθη φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας, στην μνήμη Παναγιώτη Αλάμαρα, μεταξύ των ομάδων παλαιμάχων του Μεσσηνιακού Γ.Σ.1888 και της ομάδος του Δήμου Καλαμάτας. Πριν τον αγώνα ο Πέτρος Αλάμαρας απένειμε αναμνηστικά στις δύο ομάδες. Το τελικό σκορ ήταν 5-5 και μετά τον αγώνα οι παίκτες και οι συνοδοί των ομάδων δεξιώθηκαν από τον Δημάκειο Σύλλογο σε ταβέρνα της Αλαγονίας, με γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες.

Ε. Στις 8 Αυγούστου έγιναν οι αγώνες του Άλματος σε μήκος άνευ φοράς για παιδιά μέχρι και 12 ετών. Στην κατηγορία των κοριτσιών πήραν μέρος 14 παιδιά και τα αποτελέσματα ήταν:
1η η Νίκη Χρυσικού με 1,60μ
2η η Έλενα Αλάμαρα με 1,36μ
2η η Ευαγγελία Πανταζοπούλου με 1,36μ
2η η Μαργαρίτα Τσαντύλα με 1,36μ
3η η Μαρία Διονυσοπούλου με 1,30μ

Στην κατηγορία των αγοριών πήραν μέρος 15 παιδιά και τα αποτελέσματα ήταν:
1ος ο Αλέξανδρος Βίλλας με 1,86μ
2ος ο Δημήτριος Λαζαρίδης με 1,81
3ος ο Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος  με 1,76μ

Στους ίδιους αγώνες για παιδιά πάνω από 13 ετών, στην κατηγορία των κοριτσιών, πήραν μέρος 6 αθλήτριες. Τα αποτελέσματα:
1η η Αθηνά Ζερίτη με 2,05μ (νέο ρεκόρ αγώνων)
2η η Μόνικα Αλάμαρα με 1,80μ
3η η Δήμητρα Κουτουμάνου με 1,77μ

Στην κατηγορία των αγοριών πήραν μέρος 11  αθλητές και τα αποτελέσματα ήταν:
1ος Πέτρος Παν. Αλάμαρας με 2,54μ (νέο ρεκόρ αγώνων)
2ος Πέτρος Αλάμαρας με 2,38μ
3ος Δήμος Χριστοδουλόπουλος με 2,26μ.

 

ΣΤ. Την τελευταία ημέρα των αγώνων στις 9 Αυγούστου, οι αγώνες ξεκίνησαν με τον αγώνα δρόμου 1.400 μ. στην διαδρομή πλατεία Αλαγονίας-Κερασούλια, για παιδιά ηλικίας μέχρι και Τετάρτης Δημοτικού. Ο αγώνας έγινε για πρώτη φορά.
Στην κατηγορία των κοριτσιών πήραν μέρος οι παρακάτω 8 αθλήτριες:
Κανελλοπούλου Ιωάννα, Βίλλα Νεφέλη, Αλάμαρα Έλενα, Γαϊτανάρου Σταυρούλα, Γαϊτανάρου Βανέσα, Γαϊτανάρου Δέσποινα, Νίκα Παναγιώτα  και Διονυσοπούλου Βασιλική.
Νικήτριες ήταν:
1η η Έλενα Αλάμαρα με χρόνο 7,30’
2η η Νεφέλη Βίλλα
3η η Γαϊτανάρου Βανέσα
3η η Γαϊτανάρου Δέσποινα

Στην κατηγορία των αγοριών πήραν μέρος οι παρακάτω 12 αθλητές:
Δημητρούλιας Νικόλαος, Λαζαρίδης Παναγιώτης, Σπυρόπουλος Αριστείδης, Ιορδανίδης Δημήτριος, Διαμαντόπουλος Γεώργιος, Γιαννούλης Στυλιανός, Πανταζόπουλος Γιάννης, Βίλλας Ιάκωβος, Ζερβής Νίκος, Διονυσόπουλος Διονύσης, Μιχαλόπουλος Ραφαήλ και Σπυρόπουλος Γεώργιος.
Νικητές ήταν:
1ος ο Γιάννης Πανταζόπουλος με χρόνο 6,02΄
2ος ο Διονύσης Διονυσόπουλος
3ος ο Νικόλαος Δημητρούλιας

Ακολούθησε ο αγώνας δρόμου απόστασης 2.600μ στην διαδρομή Αγία Ελεούσα-Κερασούλια. Πήραν μέρος 13 παιδιά αγόρια και κορίτσια ηλικίας μέχρι και 13 ετών. Νικητές ήταν οι παρακάτω:

Στα κορίτσια
1η η Σταυρούλα Κανελλοπούλου με χρόνο 19,08΄
2η η Νίκη Χρυσικού με χρόνο 19,10΄
3η η Μαρία Διονυσοπούλου με χρόνο 20,35΄

Στα αγόρια
1ος ο Δημήτρης Σπυρόπουλος με χρόνο 13,30΄
2ος ο Δημήτρης Κατσικέας με χρόνο 15,12΄
3ος ο Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος με χρόνο 16,20΄

Στον αγώνα δρόμου της απόστασης των 4.000μ, για αθλητές ανεξαρτήτως ηλικίας,  στην διαδρομή πλατεία Αρτεμισίας-Κερασούλια, πήραν μέρος 29 αθλητές και αθλήτριες και η Γιώτα Ασημάκου τερμάτισε 1η από όλους, με νέο ρεκόρ αγώνα, στην γυναικεία διαδρομή. Αναλυτικά:

Στις γυναίκες
1η η Γιώτα Ασημάκου με χρόνο 19,04΄ (νέο ρεκόρ αγώνων)
2η η Ελένη Μαυρίκη
3η η Ελένη Αντωνοπούλου

Στους άνδρες
1ος ο Κώστας Σπυρόπουλος με χρόνο 19,40΄
2ος ο Δημήτρης Πουλουπάτης
3ος ο Ιουλιανός Κακαρέας, ο οποίος και το ρεκόρ της απόστασης  με χρόνο 17,57΄.

Στο προτελευταίο αγώνισμα των αγώνων, την Ρίψη Λιθαριού Ενηλίκων, πήραν μέρος 23 άνδρες και ο αγώνας τους, όπως και αυτός των Γυναικών, διεξήχθη εν μέσω γενικής ευθυμίας. Αποτελέσματα:
1ος ο Βασίλης Μαρκόπουλος με βολή 10,80μ
2ος ο Γιώργος Πανταζόπουλος με βολή 10,60μ
3ος ο Αλέξανδρος Σταματόπουλος με βολή 10,43μ

Στις γυναικείο αγώνα πήραν μέρος 9 αθλήτριες και η κατάταξη έχει ως εξής:
1η η Μόνικα Αλάμαρα με βολή 6,50μ που αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνων
2η η Γιώτα Ασημάκου με βολή 5,95μ
3η η Ελένη Μαυρίκη με βολή 5,00μ
4η η Σταυρούλα Βασιλάκη με βολή 4,93μ
5η η Σταυρούλα Κανελλοπούλου με βολή 4,35μ
6η η Κατερίνα Κουτουμάνου με βολή 4,22μ
7η η ΑγγελικήΠαπαβασιλοπούλου με βολή 4,20μ
8η η Μαρία Δούζη με βολή 3,95μ
9η η Ασπασία Σπύρη με βολή 3,55

Στο αγώνισμα της Διελκυστίνδας πήραν μέρος δεκάδες μικροί και μεγάλοι. Περισσότερο διασκέδασαν οι θεατές, συγγενείς και φίλοι, που με τις συνεχείς παροτρύνσεις τους προσπάθησαν να τους εμψυχώσουν και να τους οδηγήσουν στη νίκη.

 

Η βραδιά έκλεισε με τις απονομές των μεταλλίων στους νικητές και των αναμνηστικών επαίνων συμμετοχής σε όλους όσους πήραν μέρος. Ακολούθησε η κλήρωση από την λαχειοφόρο αγορά, για την ενίσχυση του Δημάκειου Συλλόγου, κεράσματα από το Διοικητικό Συμβούλιο και υποσχέσεις πως όλοι θα ανταμώσουν πάλι του χρόνου στον αγαπημένο Ταΰγετο.-