Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2014 15:47

Κάλεσμα φορέων στο 3ο Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας

Μιχάλης Μπορνόβας, Χριστίνα Λαδά, Παναγιώτης Κάτσαρης, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Κώστας Κουλουμπίνης, Μάκης Λεβέντης και Νίκος Πατσαρίνος Μιχάλης Μπορνόβας, Χριστίνα Λαδά, Παναγιώτης Κάτσαρης, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Κώστας Κουλουμπίνης, Μάκης Λεβέντης και Νίκος Πατσαρίνος

«ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΕΣΠΑΣΕ» 
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φορείς της Καλαμάτας διοργανώνουν το Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ, το Σαββατοκύριακο, στο πάρκο του Λιμενικού. Το αυγό του φιδιού έχει πλέον σπάσει, μισαλλοδοξία διαχέεται στην κοινωνία και οι εργαζόμενοι οφείλουν να απαντήσουν με ενότητα, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα, τόνισαν το μεσημέρι εκπρόσωποι…

«ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΕΣΠΑΣΕ» 
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φορείς της Καλαμάτας διοργανώνουν το Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ, το Σαββατοκύριακο, στο πάρκο του Λιμενικού. Το αυγό του φιδιού έχει πλέον σπάσει, μισαλλοδοξία διαχέεται στην κοινωνία και οι εργαζόμενοι οφείλουν να απαντήσουν με ενότητα, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα, τόνισαν το μεσημέρι εκπρόσωποι…

…φορέων που διοργανώνουν το 3o Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας, σε συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΑ Καλαμάτας.
Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει στις επτά το απόγευμα του Σαββάτου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισηγήσεις και συζητήσεις την πρώτη ημέρα με θέμα την απάντηση του κινήματος στη φασιστική απειλή στην Ευρώπη και τη δεύτερη ημέρα τις υποθέσεις του Φαρμακονησίου, της Μανωλάδας και το κίνημα φραγμός στο ρατσισμό.
Ο Κώστας Κουλουμπίνης, εκπρόσωπος της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας, τόνισε ότι το αυγό του φιδιού εκκολάφτηκε από το σύστημα και την κυβέρνηση, προκειμένου να επιβληθεί η αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος των εργαζόμενων. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση υποτίθεται ότι κυνηγά τη Χρυσή Αυγή στην πραγματικότητα όμως έχει υιοθετήσει απόλυτα τις θέσεις της, ενώ και η ίδια η Ευρώπη έχει διαψεύσει οικτρά τις διακηρύξεις της για δημοκρατία στους λαούς. Ο κ. Κουλουμπίνης τόνισε ότι είναι ανάγκη να συγκροτηθεί ένα μαζικό και μαχητικό κίνημα που θα εξαλείψει τη φασιστική απειλή.
Ο Μιχάλης Μπορνόβας, από το Κοινωνικό Ιατρείο, τόνισε ότι όποιος έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη δεν μπορεί να μην εκδηλώνει την υποστήριξή του σε τέτοιες εκδηλώσεις.
Η Χριστίνα Λαδά, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σημείωσε ότι και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να υποστηρίξουν το Φεστιβάλ, δεδομένου ότι είναι οι άνθρωποι που εκπαιδεύουν τα παιδιά ώστε να αποδέχονται τη διαφορετικότητα και να διεκδικούν την ισότητα και τη δικαιοσύνη.
Ο Παναγιώτης Κάτσαρης, από το Σύλλογο Εργαζομένων του Οργανισμού Δήμητρα, υπογράμμισε ότι ο φασισμός και ο ρατσισμός μας αφορά όλους και σημείωσε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή αλλά ο κοινωνικός ρατσισμός που επεκτείνεται στα χρόνια της κρίσης.
Ο Παναγιώτης Παναγόπουλος, από την Ανοιχτή Συνέλευση, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ και αναφέρθηκε στις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχονται οι μειονότητες, οι οποίες έχουν στοχοποιηθεί ως η αιτία για την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Ο Μάκης Λεβέντης, από τον Παμμεσσηνιακό Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, τόνισε ότι τα ναζιστικά τάγματα εφόδου έχουν ανακάμψει τον τελευταίο καιρό και καταδίκασε το ρατσισμό, την ξενοφοβία και κάθε ρατσιστική νοοτροπία.
Ο Νίκος Πατσαρίνος, από την περιφερειακή παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα», τόνισε ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στη μάχη κατά του ρατσισμού και φασισμού.
Μέχρι τώρα τη συμμετοχή τους στο 3ο Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ έχουν δηλώσει η Αντιφασιστική Κίνηση, η αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΑ Καλαμάτας, ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το Κοινωνικό Ιατρείο, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων του πρώην υπουργείου Γεωργίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα», η Θεατρική Ομάδα Ωκύτοπο, το θεατρικό σχήμα «ΣΥΝ 1-Μιχάλης Τούμπουρος», η Ανοιχτή Συνέλευση, το Νομαρχιακό Τμήμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του "Ανοιχτού Δήμου", δημοτική παράταξη στο Δήμο Καλαμάτας, με τον Σταμάτη Μπεχράκη και τον Κώστα Γεωργακίλα.
Στ.Μ.