Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014 00:00

Κομποστοποίηση και δημιουργία σπορόφυτων για μεγάλους και μικρούς!

RE:ΤΗΙΝΚ 
Ανοιχτό εργαστήριο οικιακής και συνοικιακής κομποστοποίησης θα πραγματοποιήσει η ομάδα Re:Think το Σάββατο στις 11.00 το πρωί στο Πάρκο του Νέδοντα (Σχοινιά)...

RE:ΤΗΙΝΚ 
Ανοιχτό εργαστήριο οικιακής και συνοικιακής κομποστοποίησης θα πραγματοποιήσει η ομάδα Re:Think το Σάββατο στις 11.00 το πρωί στο Πάρκο του Νέδοντα (Σχοινιά)...

δίπλα από τον κομποστοποιητή στο χώρο του μεζεδοπωλείου «Κεντρικόν».
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν όλη τη διαδικασία συλλογής του κομπόστ από τον κάδο, πώς το χρησιμοποιούμε και τι πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε πλούσιο και εύφορο χώμα.
Επιπλέον, για τα παιδιά οργανώνεται εργαστήριο δημιουργίας σπορόφυτων από το κομπόστ του κομποστοποιητή και με αποκλειστικά παραδοσιακούς σπόρους από τη σποροτράπεζα του Αγροκτήματος Φυσικής και Παραδοσιακής Καλλιέργειας Φοίφα.
Να σημειωθεί ότι για τον συγκεκριμένο κομποστοποιητή υπεύθυνοι δεν είναι ομάδα κατοίκων αλλά δύο επιχειρήσεις της πόλης, το «Κεντρικόν» και η «Προσεχώς Κοιν.Σ.Επ.», ενώ η λίστα μπορεί να συμπληρωθεί και με όποιον άλλον ενδιαφέρεται.
Το Δίκτυο της Συνοικιακής Κομποστοποίησης απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να το υποστηρίξουν, ομάδες κατοίκων, συλλογικούς φορείς, αλλά και επιχειρήσεις. 
Όσοι θέλουν να αιτηθούν κάδο για τη γειτονιά τους, μπορούν να απευθυνθούν στην ομάδα του Re:Think και να λάβουν το σχετικό πληροφοριακό υλικό.
«Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι ο δρόμος για ένα βιωσιμότερο και καθαρότερο περιβάλλον βασίζεται στα μικρά βήματα που κάνουμε εμείς οι ίδιοι, στην καθημερινότητά μας, για να μειώσουμε τόσο τα λεγόμενα σκουπίδια, αλλά και να καταλάβουμε με αληθινά στοιχεία τις λειτουργίες της φύσης!!! Σας περιμένουμε όλες και όλους σε δράση γνωριμίας, γνώσης και ανταλλαγής...» σημειώνει η ομάδα του Re:Think.