Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2014 00:00

Ημερίδα για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
«Κοινωνική Προστασία - Πρόνοια και Άτομα και Αναπηρία: Υπό το πρίσμα της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία σε περίοδο οικονομικής κρίσης». Πρόκειται για το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει στην Καλαμάτα...

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
«Κοινωνική Προστασία - Πρόνοια και Άτομα και Αναπηρία: Υπό το πρίσμα της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία σε περίοδο οικονομικής κρίσης». Πρόκειται για το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει στην Καλαμάτα η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας, στο πλαίσιο της Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου). 

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, από τις 11.30 το πρωί, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος». Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννης Βαρδακαστάνης. 
Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας: «Στόχος μας είναι να αναδειχθούν κατευθύνσεις και εναλλακτικές προσεγγίσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας των δομών κοινωνικής προστασίας, τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στα άτομα με αναπηρία, τα οποία έχουν πληγεί λόγω της οικονομικής κρίσης και τη διαμόρφωση ενός μοντέλου κοινωνικής προστασίας και πρόνοιας που θα βασίζεται στις αρχές και τις αξίες της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία».