Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 15:39

Ταξίδι με το ΔΗΠΕΘΕΚ στα «ασπρόμαυρα χρόνια της αθωότητας»

Γιώργος Τσαπόγας, Αλεξία Μουστάκα, Κωνσταντίνος Πασσάς, Κώστας Κατσουλάκης, Θανάσης Ηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Κυριακού, Εύη Γιαννακοπούλου, Γιάννης Κουμούνδρος, Νίνα Ιόλη Παπανικολάου Γιώργος Τσαπόγας, Αλεξία Μουστάκα, Κωνσταντίνος Πασσάς, Κώστας Κατσουλάκης, Θανάσης Ηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Κυριακού, Εύη Γιαννακοπούλου, Γιάννης Κουμούνδρος, Νίνα Ιόλη Παπανικολάου

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 
Χωρίς τα λεφτά τι αξία έχει η ζωή μας; Μια απάντηση στο ερώτημα θα πάρουμε από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας και τη νέα του παραγωγή, «Αλίμονο στους νέους», το αγαπημένο από τον κινηματογράφο έργο, που κάνει πρεμιέρα το Σάββατο το βράδυ…

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 
Χωρίς τα λεφτά τι αξία έχει η ζωή μας; Μια απάντηση στο ερώτημα θα πάρουμε από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας και τη νέα του παραγωγή, «Αλίμονο στους νέους», το αγαπημένο από τον κινηματογράφο έργο, που κάνει πρεμιέρα το Σάββατο το βράδυ…

Το ΔΗΠΕΘΕΚ θα μας πάει ένα ταξίδι 50 χρόνια πριν, σε μια δύσκολη αλλά και πολύ όμορφη εποχή, όπως τόνισε το μεσημέρι ο σκηνοθέτης του έργου, Κώστας Κατσουλάκης, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη που δόθηκε στο θέατρο για την πρεμιέρα.
Τη διασκευή του θεατρικού έργου των «Διόσκουρων» Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, έχει κάνει ο Κωνσταντίνου Κυριακού, που παίζει κιόλας, μαζί με τους Γιώργο Τσαπόγα, Κωνσταντίνο Πασσά, Γιάννη Κουμούνδρο, Νίνα-Ιόλη Παπανικολάου, Αλεξία Μουστάκα και Εύη Γιαννακοπούλου (είναι και βοηθός σκηνοθέτη).
Ο πρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος, τόνισε πως είναι ιδιαίτερη η χαρά για το γεγονός ότι το ΔΗΠΕΘΕΚ και οι συντελεστές της παράστασης κατάφεραν μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα να ετοιμάσουν και τη δεύτερη παραγωγή της χρονιάς. Σημείωσε επίσης ότι σημαντικό είναι το γεγονός ότι όλοι οι συντελεστές συνδέονται είτε άμεσα είτε έμμεσα με την Καλαμάτα.
Επεσήμανε ότι η πρεμιέρα θα γίνει στις εννέα το βράδυ του Σαββάτου και το έργο θα παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις εννέα το βράδυ, καθώς και Κυριακή στις οκτώ το βράδυ. Η τιμή των εισιτηρίων ανέρχεται στα 12 ευρώ και στα οκτώ ευρώ το μαθητικό-φοιτητικό.
Με την ευκαιρία σημείωσε ότι η παιδική παράσταση, το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νυχτιάς» πηγαίνει πολύ καλά και πως πολλά σχολεία το έχουν ήδη δει.
Τέλος, σε ό,τι αφορά την κατάσταση του ΔΗΠΕΘΕΚ ο Θανάσης Ηλιόπουλος σημείωσε ότι πέρασε τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και από το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις η σύναψη της νέας προγραμματικής σύμβασης για τη λειτουργία του θεάτρου. Τόνισε ότι δυστυχώς η απελθούσα ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού δεν έδωσε κάτι περισσότερο από 43.000 ευρώ, ενώ ο Δήμος θα δώσει 90.000 ευρώ. Όπως τόνισε, αυτά τα 43.000 ευρώ δεν φτάνουν τα καλύψουν τα έξοδα ούτε μίας παραγωγής, ενώ εξέφρασε την ελπίδα η νέα ηγεσία του υπουργείου να στηρίξει τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα της χώρας όπως τους αξίζει.
Ο Κώστας Κατσουλάκης σημείωσε ότι η προσδοκία του είναι οι θεατές να ταξιδέψουν στην εποχή στην οποία αναφέρεται το έργο, «ένα ταξίδι στα ασπρόμαυρα χρόνια της αθωότητας».
Ο Κωνσταντίνος Κυριακού αναφέρθηκε στο έργο και στα μηνύματά του, ενώ τόνισε πως η έκπληξη σε αυτή την παραγωγή είναι η σκηνοθεσία του Κώστα Κατσουλάκη.
Ο Γιώργος Τσαπόγας σημείωσε ότι κάθε πρεμιέρα του Δημοτικού Περιφερειακού Θέατρου πρέπει να είναι μια γιορτή για την πόλη, ενώ μίλησε και για το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί μεταξύ των ηθοποιών και των υπόλοιπων συντελεστών.
Ο Κωνσταντίνος Πασσάς συνέδεσε το μήνυμα που εκπέμπει το έργο με τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα, σημειώνοντας ότι με την αλλαγή που έγινε δημιουργείται η ελπίδα για καλύτερες ημέρες.
Μίλησαν επίσης ο Γιάννης Κουμούνδρος και η Νίνα-Ιόλη Παπανικολάου.
Στ.Μ.