Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015 15:01

Κλείνει απόψε η αυλαία του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στην Καλαμάτα

Αντωνία Μπούζα και Τζίνα Πετροπούλου Αντωνία Μπούζα και Τζίνα Πετροπούλου

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 
Πέφτει το βράδυ η αυλαία του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, σε ό,τι αφορά την Καλαμάτα. Μια διοργάνωση που στέφθηκε με επιτυχία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την εκπαιδευτική ζώνη, ενώ σημειώθηκαν και αγορές ελληνικών δημιουργιών από την κρατική τηλεόραση της Αυστρίας!…

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 
Πέφτει το βράδυ η αυλαία του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, σε ό,τι αφορά την Καλαμάτα. Μια διοργάνωση που στέφθηκε με επιτυχία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την εκπαιδευτική ζώνη, ενώ σημειώθηκαν και αγορές ελληνικών δημιουργιών από την κρατική τηλεόραση της Αυστρίας!…

Την αποτίμηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου έκαναν το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Διοικητήριο της Καλαμάτας, η περιφερειακή σύμβουλος, εντεταλμένη για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Μεσσηνίας, Αντωνία Μπούζα και η Τζίνα Πετροπούλου, επικεφαλής της διοργάνωσης.
Η Αντωνία Μπούζα χαρακτήρισε το φεστιβάλ ως μια πολύ σημαντική πολιτιστική πρωτοβουλία για μια ιδιαίτερη μορφή τέχνης και υπογράμμισε ότι για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας αποτελεί υποχρέωση η υποστήριξη αυτού το θεσμού και η καθιέρωσή του σε ετήσια βάση.
Η Τζίνα Πετροπούλου τόνισε από την πλευρά της ότι καθημερινά παρακολουθούσαν τις δημιουργίες της εκπαιδευτικής ζώνης περισσότεροι από 600 μαθητές και συνολικά τις παρακολούθησαν περισσότεροι από 3.000 μαθητές. Επεσήμανε μάλιστα ότι ήταν μαθητές όχι μόνο από την Καλαμάτα αλλά από διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, όπως η Κυπαρισσία, ο Κάμπος κ.ά Επιπλέον δε ευχαρίστησε θερμά για την συνεργασία τους προκειμένου να είναι τόσο επιτυχημένη η εκπαιδευτική ζώνη, τις Διευθύνσεις Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης.
Η υπεύθυνη της διοργάνωσης σημείωσε ακόμα ότι «είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι από την προσέλευση του κοινού και ιδιαίτερα είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την προσέλευση των δημιουργών, Ελλήνων και ξένων.
Επίσης, η Τζίνα Πετροπούλου τόνισε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η κρατική τηλεόραση της Αυστρίας αγόρασε δημιουργίες που παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ Πελοποννήσου, μια καινούργια και περιφερειακή διοργάνωση.
Τέλος, ευχαρίστησε θερμά για την υποστήριξή της Περιφέρεια Πελοποννήσου όπως και όλους τους χορηγούς, τους οποίους κατονόμασε, αλλά και τους εθελοντές της διοργάνωσης.
Σημειώνεται ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου συνεχίζεται αύριο και το Σάββατο, στη Σπάρτη, ενώ πραγματοποιήθηκε επίσης στη Μεγαλόπολη και την Τρίπολη της Αρκαδίας, όπως και στην Αμαλιάδα της Ηλείας, σε συνεργασία και με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Το αποψινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Καλαμάτα, στο αμφιθέατρο «Α. Κουμουνδούρος» έχει ως εξής:
15:00 Παλικάρι (Ο Λούις Τίκας και η Σφαγή του Λάντλοου)
Σκηνοθεσία: Νικόλαος Βεντούρας Διάρκεια: 92 λεπτά
17:00 24 Buckets, 7 Mice, 18 Years Σκηνοθεσία: Marius Iacob Διάρκεια: 30 λεπτά
17:30 Liv & Ingmar Σκηνοθεσία: Dheeraj Akolkar Διάρκεια: 83 λεπτά
19:00 Στοργή στο Λαό
Σκηνοθεσία: Βασίλης Δούβλης Διάρκεια: 91 λεπτά
ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ
21:00 Sweet Dreams Σκηνοθεσία: Rob Fruchtman, Lisa Fruchtman Διάρκεια: 84 λεπτά
Στ.Μ.