Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015 17:55

Σκυταλοδρομίες στην Καλαμάτα για τον αθλητισμό, τον τουρισμό, την αλληλεγγύη

Α. Ζαγάκος, Κ. Ανδριανόπουλος, Ν. Μαλαπέτσας, Λ. Πλακίδας, Ν. Τσώνης, Ι. Καραμήτρη, Χρ. Μακρίδη Α. Ζαγάκος, Κ. Ανδριανόπουλος, Ν. Μαλαπέτσας, Λ. Πλακίδας, Ν. Τσώνης, Ι. Καραμήτρη, Χρ. Μακρίδη

ΤΗΝ 1Η ΜΑΡΤΗ 
Μια αθλητική διοργάνωση που όμως στο περιεχόμενό της εκτός από τον αθλητισμό συμπεριλαμβάνει την ανάπτυξη του τουρισμού, τη συνεργασία των φορέων, την αλληλεγγύη σε κοινωνικές ομάδες με ιδιαιτερότητες, ακόμη και τη γαστρονομία, ετοιμάζεται για την 1η Μαρτίου… 

ΤΗΝ 1Η ΜΑΡΤΗ 
Μια αθλητική διοργάνωση που όμως στο περιεχόμενό της εκτός από τον αθλητισμό συμπεριλαμβάνει την ανάπτυξη του τουρισμού, τη συνεργασία των φορέων, την αλληλεγγύη σε κοινωνικές ομάδες με ιδιαιτερότητες, ακόμη και τη γαστρονομία, ετοιμάζεται για την 1η Μαρτίου…

Είναι το «Street Relays», αγώνες σκυταλοδρομίας, που θα πραγματοποιηθούν με τη συνεργασία και υποστήριξη σειράς φορέων και επιχειρήσεων. Η αναγγελία για την πραγματοποίηση των αγώνων έγινε το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο «Elite City Resort». Όπως τόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος, Πύλιος στην καταγωγή, Νίκος Τσώνης, το «Street Relays» θα γίνει με την υποστήριξη του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας και του Συλλόγου Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας, με τη συνεργασία τριών μεγάλων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Καλαμάτας, του «Elite City Resort», του «Filoxenia» και του «Orizon Blue», καθώς και με τη συμμετοχή σειράς φορέων.
Ο διευθυντής του «Street Relays», Λευτέρης Πλακίδας, τόνισε ότι οι αγώνες αυτοί έχουν και έναν σημαντικό συμβολισμό, ότι δηλαδή, όπως οι σκυταλοδρόμοι πρέπει να συνεργαστούν σωστά για να επιτύχουν έτσι και ολόκληρη η κοινωνία πρέπει να συνεργαστεί για να ξεπεράσει τις δυσκολίες. Επιπλέον σημείωσε ότι οι αγώνες που θα γίνουν την 1η Μάρτη θα δώσουν την ευκαιρία στον κόσμο να βγει από το σπίτι του, να συναντηθεί με άλλους ανθρώπους.
Επίσης ο κ. Πλακίδας υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και του Συλλόγου Καταστηματαρχών, ενώ τόνισε ότι η διοργάνωση αυτή θα συμβάλει ώστε η Καλαμάτα να προβληθεί ως προορισμός αθλητικού τουρισμού, δεδομένου ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις.
Σημείωσε, τέλος, ότι οι εγγραφές για τη συμμετοχή στους αγώνες ξεκινούν άμεσα και ότι τα έσοδα από τις εγγραφές αυτές θα διατεθούν, σε ένα ποσοστό, στη Μητρόπολη Μεσσηνίας, για τη στήριξη του φιλανθρωπικού της έργου.
Ο Νίκος Μαλαπέτσας, διευθυντής του «Elite City Resort», τόνισε ότι πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση που μπορεί να τονώσει την τουριστική κίνηση σε μια εποχή που δεν υπάρχει τουρισμός, γι’ αυτό και σημείωσε ότι τη στηρίζουν οι τρεις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Καλαμάτας. Επιπλέον δε σημείωσε ότι στο πλαίσιο του «Street Relays» διοργανώνεται γαστρονομική εκδήλωση με τον γνωστό σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου.
Ο Κώστας Ανδριανόπουλος από την πλευρά του ανέφερε πως είναι αυτονόητο ότι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στηρίζουν κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει τόσο στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου όσο και στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.
Ο Ανδρέας Ζαγάκος πρόσθεσε ότι η Καλαμάτα οφείλει να προσπαθήσει ώστε να ξαναγίνει κέντρο προετοιμασίας αθλητών και ομάδων, κάτι που θα συμβάλει ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.
Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν και η διοικητική καθώς και η επιστημονική υπεύθυνες του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Καλαμάτας (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ), Ιωάννα Καραμήτρη και Χριστίνα Μακρίδη αντίστοιχα, που ευχαρίστησαν τους διοργανωτές των αγώνων οι οποίοι ζήτησαν τη συμμετοχή και του Κέντρου τους στη διοργάνωση.
Επίσης η Βίκυ Καραμπάτσου, του αθλητικού Σωματείου Ακρίτας, τόνισε ότι ο Σύλλογός της συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση αλλά και θα παρακινήσει και άλλους Συλλόγους ώστε να συμμετέχουν και εκείνοι, υπογραμμίζοντας και από την πλευρά της ότι ένας από τους στόχους πρέπει να είναι να ξαναγίνει η Καλαμάτα κέντρο προετοιμασίας ομάδων και αθλητών.
Τέλος και ο διευθυντής του «Orizon Blue», Γεράσιμος Τράνακας, τόνισε ότι πρόκειται για μια σημαντική αθλητική και όχι μόνο διοργάνωση που πρέπει να υποστηριχθεί από όλους γιατί συνδέεται και με τον τουρισμό.
Στ.Μ.