Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015 18:34

Βραβεύσεις από την Ομοσπονδία επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων

Από την κοπή της πίτας της Ομοσπονδίας, ο Θεόδωρος Μπαζίγος, ο ιερέας και ο Θανάσης Βασιλόπουλος Από την κοπή της πίτας της Ομοσπονδίας, ο Θεόδωρος Μπαζίγος, ο ιερέας και ο Θανάσης Βασιλόπουλος

ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ 
Δύσκολη εποχή αλλά με συναδελφικότητα και ομόνοια οι δυσκολίες μπορούν να αντιμετωπιστούν. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα συναδελφικότητας έκοψε χθες το βράδυ την πίτα της η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Καλαμάτας και Μεσσηνίας, που επίσης τίμησε παλιότερα μέλη της διοίκησής της…
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ 
Δύσκολη εποχή αλλά με συναδελφικότητα και ομόνοια οι δυσκολίες μπορούν να αντιμετωπιστούν. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα συναδελφικότητας έκοψε χθες το βράδυ την πίτα της η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Καλαμάτας και Μεσσηνίας, που επίσης τίμησε παλιότερα μέλη της διοίκησής της…

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλόπουλος, που είναι και αντιδήμαρχος Καλαμάτας, στη σύντομη ομιλία του υπογράμμισε ότι πρωταρχικός σκοπός είναι η υποστήριξη των σωματείων-μελών της Ομοσπονδίας για να σταθεί όρθιος ο επαγγελματικός κόσμος μέσα σε αυτή την εποχή της ανασφάλειας και των πολλών προβλημάτων.
Πρώτος τιμήθηκε ο Θεόδωρος Μπαζίγος, που πριν πέντε μήνες περίπου αποχώρησε από την προεδρία της Ομοσπονδίας, μετά από θητεία 33 χρόνων! Ήταν πρόεδρος από το 1981, ενώ ήταν και επί 20 χρόνια στη διοίκηση του Επιμελητηρίου!
Την τιμητική πλακέτα στον Θεόδωρο Μπαζίγο επέδωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που μίλησε πολύ επαινετικά για το τιμώμενο πρόσωπο, υπογραμμίζοντας ότι ήταν εργατικός, μεθοδικός, αγωνιστικός και πως ποτέ δεν ζήτησε τίποτα για τον εαυτό του. Μάλιστα ο κ. Νίκας σημείωσε πως τον γνωρίζει 40 χρόνια και τον αποκάλεσε «Βαλέσα», όπως τον φώναζαν οι φίλοι και οι συνάδελφοί του παλιότερα, τόσο για την ομοιότητά του με τον Πολωνό πρώην πρόεδρο όσο και για τον δυναμισμό του.
Ο Θεόδωρος Μπαζίγος ευχαρίστησε από την πλευρά του για την αναγνώριση των προσπαθειών του και τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης του επαγγελματικού, βιοτεχνικού και εμπορικού κόσμου.
Τιμήθηκαν ακόμη τα πρώην μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας, Χρήστος Κοτταρίδης από το Σωματείο Καταστηματαρχών Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ, Νίκος Βάγιας από το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών, Αλεξάνδρα Μιχάλου από το Σωματείο Πρακτόρων ΟΠΑΠ, Θανάσης Μιχόπουλος από τους χρυσοχόους και Λεωνίδας Βόλος από τους ιδιοκτήτες λεωφορείων.
Σημειώνεται ότι την πλακέτα στον Χρήστο Κοτταρίδη απένειμε ο αντιπεριφερειάρχης, Περικλής Μαντάς, που στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στα προγράμματα για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, τα οποία στη νέα προγραμματική περίοδο θα είναι λιγότερα από όσα ήταν στο ΕΣΠΑ. Πρόσθεσε όμως ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα έχει δικό της πρόγραμμα για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και θα προσπαθήσει να στηρίξει τους επαγγελματιοβιοτέχνες και εμπόρους.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ακόμη ο Παύλος Κρανιώτης από την αναπτυξιακή εταιρεία του Επιμελητηρίου, ο Παύλος Γκραίκης από το Εμπορικό Τμήμα του Επιμελητηρίου και πρόεδροι των σωματείων-μελών της Ομοσπονδίας, που ακολούθως πραγματοποίησαν γενική συνέλευση.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της κοπής της πίτας η Ομοσπονδία προσέφερε δώρα στους παρισταμένους με κλήρωση. Ανάμεσα στους τυχερούς και ο γράφων.
Στ.Μ.