Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 17:37

Πρωτόγνωρη αντίδραση του Δήμου για εκδήλωση φορέων της Καλαμάτας

Εκπρόσωποι φορέων κατά τη συνέντευξη που παραχώρησαν για την αναγγελία των αγώνων Εκπρόσωποι φορέων κατά τη συνέντευξη που παραχώρησαν για την αναγγελία των αγώνων

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΕΣ 
Στην εισαγγελία, την αστυνομία, την Εφορία απευθύνεται ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να αποτρέψει την πραγματοποίηση αγώνων σκυταλοδρομίας. Οι δε διοργανωτές όμως, ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι αγώνες όχι μόνο θα γίνουν αλλά θα λάβουν μέρος και άνθρωποι πρότυπα, όπως ο Γιώργος Λαζαρίδης, πρωταθλητής με αναπηρία…

ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΕΣ 
Στην εισαγγελία, την αστυνομία, την Εφορία απευθύνεται ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να αποτρέψει την πραγματοποίηση αγώνων σκυταλοδρομίας. Οι δε διοργανωτές όμως, ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι αγώνες όχι μόνο θα γίνουν αλλά θα λάβουν μέρος και άνθρωποι πρότυπα, όπως ο Γιώργος Λαζαρίδης, πρωταθλητής με αναπηρία…

Ο δήμαρχος έχει στραφεί κατά της συγκεκριμένης εκδήλωσης, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για αγώνες που αποσκοπούν όχι στη διάδοση του αθλητισμού αλλά στην προβολή εταιριών και μάλιστα αφήνει να εννοηθεί ότι θα βγουν και λεφτά από αυτή την ιστορία.
Ειδικότερα, ο Παναγιώτης Νίκας απέστειλε έγγραφο στον διοικητή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, το οποίο κοινοποίησε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, τη ΔΟΥ Καλαμάτας, τον Α.Ο. «Ακρίτας» και τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Καλαμάτας. Σε αυτό σημειώνει:
«1) Ο Δήμος Καλαμάτας ούτε έχει, ούτε επιθυμεί να έχει οποιαδήποτε συμμετοχή ή σχέση με την εκδήλωση υπό τον τίτλο «Kalamata street Relays», που οργανώνεται από τον Α.Ο. «Ακρίτας», με χορηγία των εταιρειών ΒΙΚΟΣ και WIND.
2) Κατά την άποψή του, η εκδήλωση αυτή θα υπηρετήσει την προβολή των χορηγών της εκδήλωσης, με καταβολή, μάλιστα, οικονομικής συνδρομής από τους συμμετέχοντες και η όποια αθλητική δράση είναι προφανές ότι μόνο ως πρόσχημα χρησιμοποιείται.
3) Ο Δήμος Καλαμάτας δε συναινεί στη χρησιμοποίηση της πόλης και των υποδομών της, ούτε στη διακοπή της κυκλοφορίας σε δημοτικές οδούς επί 4ωρο (!), κύρια δε στην οδό Ναυαρίνου, που είναι βασική οδική αρτηρία εξόδου προς ανατολάς. Δε συμβάλει, δηλαδή, ο Δήμος στην ταλαιπωρία των διακινουμένων πολιτών για την εξυπηρέτηση μηχανισμών έμμεσης διαφήμισης προϊόντων και υπηρεσιών.
4) Εξυπακούεται ότι οι χορηγοί της εκδήλωσης  πρέπει να καταβάλουν στο Δήμο Καλαμάτας τα προβλεπόμενα για τη διαφήμισή τους ποσά,  ως επίσης και τα προβλεπόμενα τέλη στην περίπτωση που γίνει χρήση πεζοδρομίου ή χώρου παραλιακής ζώνης.
5) Η παρούσα κοινοποιείται στους αρμοδίους (Περιφέρεια Πελοποννήσου, Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ΔΟΥ Καλαμάτας, Α.Ο. «Ακρίτας», Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Καλαμάτας για τις δικές τους ενέργειες».
ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
Από την πλευρά τους οι διοργανωτές σημειώνουν σε σημερινό δελτίο Τύπου: «Οι σκυταλοδρομίες δρόμου άνοιξαν πέρσι τον δρόμο για την συμμετοχή σε αγώνες μαζικού αθλητισμού σε όλον τον κόσμο και σε άτομα που έχουν κινητικές αναπηρίες. Για πρώτη φορά υπήρξαν συμμετοχές από άτομα που παρουσιάζουν κινητικά προβλήματα στους αγώνες σκυταλοδρομίας της Κομοτηνής, των Ιωαννίνων, του Βόλου, αλλά και του Πειραιά και στάλθηκε τόσο έντονα το μήνυμα ότι ο αθλητισμός και το δρομικό κίνημα δεν κάνουν διακρίσεις.
Η συνέχεια τώρα δίνεται στην Καλαμάτα, όπου την Κυριακή 1 Μαρτίου στην παραλία της πρωτεύουσας της Μεσσηνίας, θα υπάρξει μια πολύ ξεχωριστή παρουσία. Ο Γιώργος Λαζαρίδης, Έλληνας πρωταθλητής του τένις και κορυφαίος αθλητής τόσο το 2013 όσο και το 2014 με την Εθνική ομάδα τένις με αμαξίδιο (μαζί με τον Στέφανο Διαμαντή), θα πάρει την σκυτάλη και θα συμμετέχει με δική του ομάδα στη μεγάλη αθλητική γιορτή της Καλαμάτας.
Ο Γιώργος Λαζαρίδης θέλοντας και ο ίδιος να διαδώσει και να ενισχύσει το μήνυμα προς τα άτομα με κινητικά προβλήματα, με την ευκαιρία των Βίκος Street Relays τους καλεί να βγουν από το σπίτι τους και να αθληθούν! Μαζί του και ο επίσης με κινητικά προβλήματα εξαίρετος δημοσιογράφος, Αριστομένης Νικολόπουλος, βραβευμένος από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή για την προσφορά του στο Παραολυμπιακό Κίνημα.
Λαζαρίδης: “Να βγούμε όλοι από τα σπίτια μας”
“Μου φαίνεται κάτι πολύ ενδιαφέρον και διαφορετικό από τα υπόλοιπα αθλητικά γεγονότα, γιατί φεύγει από τα στενά όρια ενός σταδίου ή ενός γηπέδου, μεταφέρεται στους δρόμους μιας πόλης και κυρίως έχει το μήνυμα της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Είναι όμως κα ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας του αγώνα, γιατί συμμετέχοντας στηρίζουμε το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ Καλαμάτας, οπότε πρέπει όλοι οι Καλαματιανοί να βρεθούμε στην παραλία μας την Κυριακή 1 Μαρτίου”, τόνισε ο Έλληνας πρωταθλητής και αναφέρθηκε στο μήνυμα που στέλνεται μέσα από τη δική του συμμετοχή: “Το βασικό είναι ότι τα άτομα με κινητικά προβλήματα πρέπει να είναι ισόνομα μέλη σε όλες τις δράσεις της κοινωνίας. Αυτό έχει να κάνει σαφώς με τους φορείς και την Πολιτεία και τις προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν, αλλά και από τα ίδια τα άτομα. Θα πρέπει να βγούμε από τα σπίτια μας και να κοινωνικοποιηθούμε. Γι’ αυτό πολεμάμε, γι’ αυτό προσπαθώ και εγώ και γι’ αυτό παλεύουν καθημερινά και οι άνθρωποι στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ Καλαμάτας”.
Νικολόπουλος: “Ανυπομονώ να πάρω σκυτάλη”
Ο Αριστομένης Νικολόπουλος από την πλευρά του υπογράμμισε: “Τα Βίκος Relays είναι πρωτοποριακός αγώνας, όχι μόνο γιατί πρόκειται για το πρώτο ομαδικό δρομικό αγώνισμα, αλλά κυρίως γιατί ειναι ο μοναδικός αγώνας στην Ελλάδα που αντιμετωπίζει τους ΑμεΑ αθλητές, ισότιμα με τους αρτιμελείς. Από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε το Παραολυμπιακό κίνημα, βγάζοντας τους ΑμεΑ από το περιθώριο. Το γεγονός ότι Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες αγωνίζονται στην ίδια ομάδα, είναι κάτι που δεν το συναντάς πουθενά, παρά μόνο στις σκυταλοδρομίες αυτές. Αποτελεί μεγάλη τιμή για την Καλαμάτα η διοργάνωση αυτού του αγώνα. Ανυπομονώ να πάρω τη σκυτάλη”.
Ο Γιώργος Λαζαρίδης και ο Αριστομένης Νικολόπουλος θα πάρουν τη σκυτάλη στα Καλαμάτα Βίκος Relays έχοντας στην ομάδα του τον Πρόεδρο του Συλλόγου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, Ανδρέα Ζαγάκο και τον Πρόεδρο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας, Κώστα Ανδριανόπουλο».