Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 14:08

Κανονικά την Κυριακή οι αγώνες σκυταλοδρομίας στην Παραλία

Γιώργος Λαζαρίδης, Πέτρος Παπαδόπουλος, Ντίνα Νικολάκου, Λευθέρης Πλακίδας, Φίλιππος Χαμαργιάς, Χριστίνα Μακρίδη και Νίκος Μαλαπέτσας Γιώργος Λαζαρίδης, Πέτρος Παπαδόπουλος, Ντίνα Νικολάκου, Λευθέρης Πλακίδας, Φίλιππος Χαμαργιάς, Χριστίνα Μακρίδη και Νίκος Μαλαπέτσας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ 
Κάλεσμα σε όλους τους Καλαματιανούς και όχι μόνο, στους μεγάλους, τους νέους, στα άτομα με αναπηρίες, να λάβουν μέρος στους αγώνες σκυταλοδρομίας που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στην Παραλία, απεύθυναν οι διοργανωτές, οι συμμετέχοντες και οι επωφελούμενοι, ανάμεσά τους το πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και το Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ 
Κάλεσμα σε όλους τους Καλαματιανούς και όχι μόνο, στους μεγάλους, τους νέους, στα άτομα με αναπηρίες, να λάβουν μέρος στους αγώνες σκυταλοδρομίας που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στην Παραλία, απεύθυναν οι διοργανωτές, οι συμμετέχοντες και οι επωφελούμενοι, ανάμεσά τους το πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και το Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης…

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το πρωί στο Elite City Resort, τονίστηκε ότι πρόκειται για μια διοργάνωση με τον τίτλο «Βίκος Street Relays», που μπορεί να έχει πολλαπλές ωφέλειες. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι είναι ευκαιρία να γεμίσει η Παραλία κόσμο, να δουλέψουν όλα τα καταστήματα, να δοθεί ένα κίνητρο για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, να υποστηριχθούν ευαίσθητες ομάδες, όπως τα μέλη του πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ή οι επωφελούμενοι από το Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης.
Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, Λευθέρης Πλακίδας, ανακοίνωσε ότι στους αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν στο Elite City Resort, θα λάβουν μέρος σημαντικές προσωπικότητες του αθλητισμού, ανάμεσά τους η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Νίκος Λυμπερόπουλος. Απαντώντας στις αναφορές του δημάρχου Καλαμάτας, έπειτα από ερώτηση της “Kalamata Journal», Παναγιώτη Νίκα, ότι πρόκειται για μια εκδήλωση όπου ο αθλητισμός είναι το πρόσχημα για την προβολή εταιρειών και των υπηρεσιών που παρέχουν, ο κ. Πλακίδας ανέφερε ότι όλες οι αθλητικές διοργανώσεις υποστηρίζονται από εταιρείες και ότι ο σκοπός είναι να περάσει ένα κοινωνικό μήνυμα πως όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι μεταξύ μας και πως με τη συνεργασία και την αλληλεγγύη, την οποία συμβολίζει η σκυταλοδρομία, μπορούμε να πετύχουμε πολλά.
Η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, τόνισε ότι η Περιφέρεια χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε να υποστηρίξει αυτή τη διοργάνωση βάζοντάς την υπό την αιγίδα της. Και το έκανε αυτό, πρόσθεσε, διότι δεν μπορούσε να αγνοήσει όλους αυτούς τους φορείς που συνεργάζονται για να γίνουν οι αγώνες ούτε και το μήνυμα που πρόκειται να εκπεμφθεί. Η Ντίνα Νικολάκου με την ευκαιρία κάλεσε σε ενότητα και συλλογική υποστήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών, ενώ σημείωσε ακόμη ότι είναι σημαντικό για την Καλαμάτα, την πρωτεύουσα πόλη της Πελοποννήσου,  όπως την χαρακτήρισε, να μπαίνει στην εποχή της Άνοιξης με μια τέτοια εκδήλωση που υποστηρίζει και την τουριστική προβολή της. Τέλος, άφησε να εννοηθεί ότι θα λάβει και η ίδια μέρος στους αγώνες.
Ο Πέτρος Παπαδόπουλος, από τους διοργανωτές, τόνισε ότι την Κυριακή θα γίνει μια μεγάλη γιορτή στην πόλη της Καλαμάτας, η οποία επιπροσθέτως θα έχει μια σημαντική προβολή, μέσω του καναλιού της NOVA. Επιπλέον ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια για τη συμμετοχή της.
Ο Νίκος Μαλαπέτσας, διευθυντής του Elite City Resort σημείωσε ότι οι αγώνες αυτοί είναι σημαντικοί γιατί εκτός των άλλων θα φέρουν κόσμο στην Παραλία και θα βοηθήσουν ώστε να δουλέψουν όλα τα καταστήματα. Επιπλέον ανακοίνωσε ότι το Σάββατο, από τις έξι το απόγευμα έως οκτώ το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί pasta party, στο Yiamas Gastro Bar του Elite City Resort, με τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου και τον σεφ της ξενοδοχειακής μονάδας Στέλιο Μπαρμπέα. Όπως σημείωσε, όλα τα έσοδα του pasta party θα προσφερθούν στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης.
Ο αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, από το Φιλόπτωχο Ταμείο, σημείωσε επίσης ότι πρόκειται για μια σημαντική εκδήλωση και εκδήλωση συμβολισμού, διότι η κίνηση της παραλαβής και παράδοσης της σκυτάλης συμβολίζει ότι τίποτα δεν είναι δικό μας και ότι η ύπαρξη δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς τη συνύπαρξη. Επιπλέον ευχαρίστησε θερμά το Elite City Resort και τον ιδιοκτήτη του Νικήτα Κάρτσωνα, για την προσφορά προς το Φιλόπτωχο Ταμείο.
Ο πρωταθλητής τένις με αμαξίδιο, Γιώργος Λαζαρίδης, τόνισε ότι δεν θα μπορούσε να μη συμμετέχει σε μια τέτοια διοργάνωση, τη στιγμή μάλιστα που γίνεται για να υποστηριχθεί μια πληθυσμιακή ομάδα στην οποία και ο ίδιος ανήκει, τα παιδιά του πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ. Κάλεσε μάλιστα όλα τα άτομα με αναπηρίες να πάνε την Κυριακή στην Παραλία και να αγωνιστούν.
Η Χριστίνα Μακρίδη, από το πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ (τώρα ΚΕΦΙΑΠ, Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης) ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές για την απόφασή τους να στηρίξουν το Κέντρο, τονίζοντας ότι με την απόφασή τους δείχνουν ότι αναγνωρίζουν και το έργο που γίνεται σε αυτό. Σημείωσε ότι ομάδα μελών του πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ θα λάβει μέρος στους αγώνες, ενώ έχουν ετοιμαστεί και δώρα, βραχιολάκια για τον ήλιο του Μάρτη, που θα προσφερθούν στον κόσμο.
Τέλος, η Αλεξάνδρα Καραβασίλη, από το Κέντρο Αποκατάστασης Διάπλαση, σημείωσε ότι στη διοργάνωση συμμετέχει και το κέντρο που εκπροσωπεί, διαθέτοντας νοσηλευτές και ασθενοφόρο και ενδεχομένως και με ομάδα που θα τρέξει.
Στ.Μ.