Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 19:33

Την Κυριακή θα γίνει στην Καλαμάτα “πόλεμος” ή αγώνας σκυταλοδρομίας;

ΑΝΑΡΜΟΔΙΑ Η ΤΡΟΧΑΙΑ 
Το σίριαλ των ημερών έχει γίνει ο αγώνας σκυταλοδρομίας που διοργανώνεται για την Κυριακή στην Παραλία της Καλαμάτας, εξαιτίας της μανιασμένης προσπάθειας του Δήμου να εμποδίσει αυτή την εκδήλωση. Χθες η Τροχαία δήλωσε αναρμόδια για την…

ΑΝΑΡΜΟΔΙΑ Η ΤΡΟΧΑΙΑ 
Το σίριαλ των ημερών έχει γίνει ο αγώνας σκυταλοδρομίας που διοργανώνεται για την Κυριακή στην Παραλία της Καλαμάτας, εξαιτίας της μανιασμένης προσπάθειας του Δήμου να εμποδίσει αυτή την εκδήλωση. Χθες η Τροχαία δήλωσε αναρμόδια για την…

…έκδοση άδειας προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο αγώνας στη Ναυαρίνου. Την άδεια είχε ζητήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενώ ο Δήμος με έγγραφό του προς την Αστυνομία, την Εισαγγελία, την Εφορία και αλλού είχε υπογραμμίσει την αντίθεσή του για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.
«Σας γνωρίζουμε ότι δεν προβλέπεται η έκδοση σχετικής απόφασης από την υπηρεσία μας όταν η εκδήλωση πραγματοποιείται σε δημοτικό οδικό δίκτυο» απάντησε το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας στην Περιφέρεια, που αιτήθηκε άδεια για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Ο Δήμος Καλαμάτας, από την πλευρά του, θεωρεί ότι η συγκεκριμένη απάντηση της Τροχαίας αποτελεί αρνητική απόφαση στο σχετικό αίτημα της Περιφέρειας. Ειδικότερα, γράφει σχετικό σημερινό δελτίο Τύπου του Δήμου: «Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας απάντησε αρνητικά σε αίτημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για κλείσιμο της οδού Ναυαρίνου επί 4ωρο (!!!) την προσεχή Κυριακή, για συγκεκριμένη δράση, που από το Δήμο χαρακτηρίζεται ως εμπορική με πρόσχημα τον αθλητισμό».
Πάντως οι διοργανωτές των αγώνων, με τον τίτλο «Βίκος Street Relays», υπογραμμίζουν ότι οι αγώνες θα γίνουν κανονικά και ήδη έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους Ολυμπιονίκες, ο πρωταθλητής τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης, διάφοροι φορείς, μέχρι και ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, που στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα μαγειρέψει το Σάββατο σε pasta party που θα γίνει στο Yiamas Gastro Bar και τα έσοδα θα προσφερθούν στη Μητρόπολη. Όσον αφορά τα έσοδα από τη συμμετοχή των ενηλίκων στους αγώνες, αυτά θα προσφερθούν στο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Καλαμάτας.
Πάντως ο Δήμος επιμένει και στο σημερινό δελτίο Τύπου επαναλαμβάνει: «Για το θέμα αυτό, η άποψη του Δήμου Καλαμάτας, η οποία και κατατέθηκε εγγράφως από το Δήμαρχο προς το Διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας και κοινοποιήθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, τη ΔΟΥ Καλαμάτας, τον Α.Ο. «Ακρίτας» και τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Καλαμάτας, έχει ως εξής, μεταξύ άλλων:
3) Ο Δήμος Καλαμάτας δε συναινεί στη χρησιμοποίηση της πόλης και των υποδομών της, ούτε στη διακοπή της κυκλοφορίας σε δημοτικές οδούς επί 4ωρο (!), κύρια δε στην οδό Ναυαρίνου, που είναι βασική οδική αρτηρία εξόδου προς ανατολάς. Δε συμβάλει, δηλαδή, ο Δήμος στην ταλαιπωρία των διακινουμένων πολιτών για την εξυπηρέτηση μηχανισμών έμμεσης διαφήμισης προϊόντων και υπηρεσιών.
4) Εξυπακούεται ότι οι χορηγοί της εκδήλωσης πρέπει να καταβάλουν στο Δήμο Καλαμάτας τα προβλεπόμενα για τη διαφήμισή τους ποσά, ως επίσης και τα προβλεπόμενα τέλη στην περίπτωση που γίνει χρήση πεζοδρομίου ή χώρου παραλιακής ζώνης».
Στ.Μ.