Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 13:34

Πρεμιέρα το βράδυ για «Το Τρίτο Στεφάνι» και τη Θεατρική Διαδρομή

Απόστολος Ασημακόπουλος, Ελένη Αναγνωστοπούλου, Κώστας Χαλκιάς, Μαρία Τούμπουρου και Αντώνης Κατσάς Απόστολος Ασημακόπουλος, Ελένη Αναγνωστοπούλου, Κώστας Χαλκιάς, Μαρία Τούμπουρου και Αντώνης Κατσάς

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Η ώρα να παρουσιάσει το δύσκολο εγχείρημα που ανέλαβε, έφτασε για τη Θεατρική Διαδρομή της Καλαμάτας. Το βράδυ ανοίγει η αυλαία για «Το Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή, ένα από τα πιο σημαντικά σύγχρονα ελληνικά έργα…

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Η ώρα να παρουσιάσει το δύσκολο εγχείρημα που ανέλαβε, έφτασε για τη Θεατρική Διαδρομή της Καλαμάτας. Το βράδυ ανοίγει η αυλαία για «Το Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή, ένα από τα πιο σημαντικά σύγχρονα ελληνικά έργα…

Η πρεμιέρα θα γίνει στις 9.00, στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας και χθες οι βασικοί συντελεστές απεύθυναν κάλεσμα στο θεατρόφιλο κοινό να προσέλθει και να παρακολουθήσει την παραγωγή-σταθμό της Θεατρικής Διαδρομής, η προετοιμασία της οποίας έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια, ενώ οι εντατικές πρόβες ξεκίνησαν πριν από πέντε μήνες!
Η πρόεδρος της Θεατρικής Διαδρομής, Μαρία Τούμπουρου, που έχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Νίνας, σημείωσε ότι το έργο παρουσιάζεται σε διασκευή των Σταμάτη Φασουλή και Θανάση Νιάρχου, ενώ η σκηνική προσαρμογή είναι του Κώστα Χαλκιά. Όπως τόνισε, ο θίασος έχει εργαστεί εξαντλητικά, με το μεγαλύτερο σεβασμό απέναντι στο κείμενο και τις οδηγίες του σκηνοθέτη. Επίσης σημείωσε για το έργο ότι μέσα από αυτό περνάει η ιστορία όλης της Ελλάδας.
Ο σκηνοθέτης, Κώστας Χαλκιάς, ανέφερε από την πλευρά του ότι η ευθύνη που ανέλαβαν τόσο ο ίδιος όσο και η Θεατρική Διαδρομή, για την παρουσίαση του συγκεκριμένου έργου, είναι πολύ βαριά, ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι έχει γίνει καλή δουλειά και οι θεατές θα μείνουν ευχαριστημένοι. Χαρακτηριστικά πρόσθεσε ότι οι θεατές μέσα από τους ρόλους του έργου θα δουν τον ίδιο τους τον ευατό, την οικογένειά τους, θα έχουν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν την κοινωνική εξέλιξη της Ελλάδας, αν και υπογράμμισε ότι το έργο αυτό δεν αποτελεί ηθογραφία.
Ακόμη ο Κώστας Χαλκιάς έκανε ξεχωριστή αναφορά στις προσπάθειες των μελών της Θεατρικής Διαδρομής, τονίζοντας ότι κατάφεραν να ξεπεράσουν τα όριά τους.
Ο Απόστολος Ασημακόπουλος, γραμματέας της Θεατρικής Διαδρομής, επεσήμανε ότι το έργο θα παρουσιάζεται μέχρι τις 18 Μάρτη, καθημερινά εκτός Δευτέρας, στις εννέα το βράδυ. Εισιτήρια σημείωσε ότι προπωλούνται καθημερινά στο Πνευματικό Κέντρο, από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις εννέα το βράδυ, ενώ μπορεί να γίνει και τηλεφωνική κράτηση στο Πνευματικό Κέντρο.
Η Ελένη Αναγνωστοπούλου, επίσης πρωταγωνίστρια στο ρόλο της Εκάβης, ευχαρίστησε θερμά τον σκηνοθέτη, τονίζοντας ότι μπορεί να υπέβαλε τους ηθοποιούς σε εξαντλητικές πρόβες ωστόσο τους δίδαξε πάρα πολλά.
Τέλος, ο επίτιμος πρόεδρος της Θεατρικής Διαδρομής, Αντώνης Κατσάς τόνισε ότι οι θεατρόφιλοι θα πρέπει να κλείσουν έγκαιρα το εισιτήριό τους, γιατί το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και ενδεχομένως δεν θα βρίσκουν εάν το αφήσουν για τελευταία στιγμή. Πρόσθεσε ότι θα είναι κρίμα για τους φίλους του θεάτρου να χάσουν αυτή την παράσταση, για την οποία έχει γίνει μια τόσο μακρά και κοπιώδης προσπάθεια.
Στ.Μ.