Πέμπτη, 14 Μαϊος 2015 03:00

Χορωδίες από όλο τον κόσμο στην Καλαμάτα

Χορωδίες από όλο τον κόσμο στην Καλαμάτα

ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΚΟΓΚΟ, ΕΣΘΟΝΙΑ…
Είκοσι χορωδίες από όλο τον κόσμο, από τη Βραζιλία μέχρι το Κονγκό και από την Εσθονία μέχρι την Ελλάδα, έχουν δηλώσει μέχρι τώρα συμμετοχή, στο διεθνές φεστιβάλ χορωδιών που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, τον Οκτώβριο, από το Δήμο και την Γερμανική Interkultur…

Μια πρώτη ενημέρωση για την προετοιμασία αυτής της τεράστιας διοργάνωσης, για τα δεδομένα της Καλαμάτας, έκανε ο πρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου.
Οι προετοιμασίες του Φεστιβάλ έχουν ξεκινήσει από καιρό, ενώ πριν από δύο εβδομάδες ήρθαν οι Γερμανοί στην Καλαμάτα και είδαν τους χώρους όπου θα πραγματοποιηθούν οι χορωδιακές συναυλίες, τα σεμινάρια και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις. Φυσικά ο κεντρικός χώρος των εκδηλώσεων θα είναι το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 14 μέχρι και τις 18 Οκτωβρίου και όπως επεσήμανε ο Θανάσης Ηλιόπουλος, μέχρι τώρα έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους χορωδίες από τη Βραζιλία, το Κονγκό, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Σουηδία, την Κροατία, την Ελλάδα κ.ά.
Ο πρόεδρος της Φάρις υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα που έχουν αναλάβει ο Δήμος και η κοινωφελής του επιχείρηση, το οποίο μάλιστα έρχεται να προστεθεί στο εξίσου σοβαρό φορτίο της διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου αλλά και τις ετοιμασίας του φακέλου υποψηφιότητας της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, το 2021.
Στ.Μ.