Κυριακή, 17 Μαϊος 2015 00:00

Η καλύτερη επιβράβευση για τους εθελοντές του «Σχολείου μας»…

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΡΑΣΗ
Την καλύτερη επιβράβευση πήραν το απόγευμα της Παρασκευής οι εθελοντές της σπουδαίας πρωτοβουλίας «Το Σχολείο μας», στην Καλαμάτα. Εκατοντάδες παιδιά και γονείς έδωσαν το «παρών» στη γιορτή για την ολοκλήρωση του προγράμματος και ευχαρίστησαν με λαμπερά χαμόγελα τους εθελοντές…

«Το Σχολείο μας» είναι μια αλληλέγγυα δράση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, που υλοποιήθηκε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, όπου τα απογεύματα οι μαθητές υποστηρίζονταν από εθελοντές εκπαιδευτικούς για τα μαθήματά τους αλλά συμμετείχαν και σε πολλές άλλες δράσεις για την καλλιέργεια της συνεργασίας με τα άλλα παιδιά, για την ελεύθερη δημιουργία και έκφραση.
Το κλίμα στη γιορτή ήταν άριστο και οι εντυπώσεις που έμειναν, σε όσους δεν είχαν εικόνα γι' αυτό το πρόγραμμα, οι καλύτερες. Τα παιδιά παρουσίασαν καλλιτεχνικό πρόγραμμα, έπαιξαν σκάκι, ζωγράφισαν, τραγούδησαν, πήραν αναμνηστικά και δώρα, γεύτηκαν παγωτό και άλλα γλυκίσματα. Η γιορτή ήταν τόσο επιτυχημένη χάρη και στους χορηγούς που πρόθυμα δέχτηκαν να την υποστηρίξουν προσφέροντας διάφορα είδη.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Χριστίνα Λαδά, είπε στην «Kalamata Journal» ότι «είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί αυτούς τους έξι μήνες λειτουργίας του απογευματινού σχολείου καταφέραμε να ξεφύγουμε από τα σφιχτά αναλυτικά προγράμματα και να γίνουμε πολύ πιο δημιουργικοί σαν εκπαιδευτικοί». Όπως σημείωσε, στο «Σχολείο μας» συμμετείχαν «περίπου εκατό εθελοντές από το Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης -δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, ειδικότητες- εθελοντές καθηγητές από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και πάνω από 250 παιδιά. Δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη συμμετοχή αν και θα έπρεπε να το φανταστούμε, γιατί σε μια εποχή δύσκολη, κρίσης, που το εργατικό εισόδημα χτυπιέται, είναι λογικό ο γονιός να στραφεί σε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που πήραμε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία».
«Στο «Σχολείο μας», πρόσθεσε η Χριστίνα Λαδά, «δεν κάναμε μόνο μελέτη για το σχολικό μάθημα, αλλά προσπαθήσαμε να περάσουμε και δημιουργικά τις ώρες με τα παιδιά, διδάσκοντας ανθρώπινες αξίες, κάνοντας θεατρικό παιχνίδι, δουλεύοντας την ομάδα και τη συλλογικότητα. Αυτό έφερε κοντά και τους γονείς, και τα παιδιά αλλά και τα μέλη του Συλλόγου. Νομίζουμε ότι η συλλογικότητα είναι η απάντηση σε οτιδήποτε χτυπάει τον εργαζόμενο, τον εκπαιδευτικό, τον γονιό. Αυτός είναι ο τρόπος να απαντάς».
Τέλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τόνισε ότι η συμπαράσταση ήταν μεγάλη από το Σύλλογο Διδασκόντων του 5ου Δημοτικού Σχολείου και τους γονείς, όπως και από κοινωνικές λειτουργούς της πόλης. Σε ό,τι αφορά το Δήμο Καλαμάτας σημείωσε ότι «στάθηκε δίπλα μας γιατί μας παραχώρησε το σχολείο τις απογευματινές ώρες. Υπάρχει ένα ιδιότυπο καθεστώς που για χάρη αυτής της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης το παρέκαμψε. Τυπικά και νομικά θα μπορούσε να μην μας το παραχωρήσει».
Η Χριστίνα Λαδά απεύθυνε χαιρετισμό στους μαθητές και τους γονείς κατά την έναρξη της γιορτής, όπως έκανε και ο πρόεδρος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Καλαμάτας, Παναγιώτης Κουφαλάκος, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι στο εξής η Ένωση θα στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία. Επίσης χαιρετισμό απεύθυνε η εκπρόσωπος του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, Χρύσα Λιάππα, πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, η οποία και συνεχάρη τους εθελοντές για το έργο τους.
Στ.Μ.