Δευτέρα, 18 Μαϊος 2015 00:00

Το «Λωτό της αμαρτίας» παρουσίασε η Κατερίνα Λέκκα στην Καλαμάτα

«ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ»
Το βιβλίο της «Ο λωτός της αμαρτίας», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μίνωας», παρουσίασε την Παρασκευή στο «Βιβλιόπολις» της Δήμητρας Δημοπούλου, η Κατερίνα Λέκκα. Η συγγραφέας βρέθηκε στο καλαματιανό βιβλιοπωλείο και μίλησε για την ιστορία που εκτυλίσσεται...

στους Παξούς και βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και πρόσωπα, με στοιχεία από τις εφημερίδες.
Όλα ξεκινούν το 1958 από το νησάκι των Παξών. Στο επίκεντρο της υπόθεσης ο Αιμίλιος, ένας ιερωμένος που επιστρέψει στην πατρίδα του μετά από χρόνια και προκαλεί αναστάτωση στη μικρή τοπική κοινωνία, καθώς είναι διχασμένος ανάμεσα στην ανδρική του φύση και τις υποχρεώσεις της ιεροσύνης. Ωστόσο, στο βιβλίο, όπως ανέφερε η συγγραφέας, πέρα από θρησκευτικά, θίγονται και θέματα πολιτικά, κοινωνικά, δικαιοσύνης, αλλά υπάρχουν και αρκετές ιστορίες αγάπης.
«Οι χαρακτήρες μου είναι χαρακτήρες με συνειδησιακή σύγκρουση ώσπου να φτάσουν στην κάθαρση» σημείωσε η κα Λέκκα. «Την είχα πολλά χρόνια στο μυαλό μου την ιστορία, ενώ στο μεταξύ έβγαλα άλλα βιβλία. Το συγκεκριμένο βιβλίο έκανα περίπου δύο χρόνια να το γράψω. Μπορεί να σας φανεί πολύ, όμως είχα να κάνω με θεσμούς και έπρεπε να είμαι ιδιαίτερα προσεκτική σε αυτά που θα έγραφα».
Όσο για τον τόπο, τον επέλεξε επειδή κατάγεται από τους Παξούς και έχει εικόνες από το μέρος και όχι επειδή εκεί συμβαίνουν όλα αυτά που περιγράφονται στο βιβλίο.
Μ.Ν.