Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015 16:46

Ξεκινά το Θερινό Σχολείο για νέους ομογενείς

Μαθητές Θερινού Σχολείου προηγούμενων χρόνων Μαθητές Θερινού Σχολείου προηγούμενων χρόνων

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Η τελετή έναρξης του Θερινού Σχολείου για νέους ομογενείς, που οργανώνει η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά και το ΑΤΕΙ Πελοποννήσου, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Ιουλίου στην Καλαμάτα...

Η εκδήλωση θα γίνει στο αμφιθέατρο της Σχολής, στο Ανατολικό Κέντρο (παλιό στρατόπεδο) στις 8.00 το βράδυ και περιλαμβάνει ομιλία του καθηγητή Κωνσταντίνου Νιάρχου με το θέμα «Η Φιλοσοφία της Ελληνικής Γλώσσας και της Ιστορίας».
Στο Θερινό Σχολείο (13 Ιουλίου - 8 Αυγούστου) θα συμμετάσχουν 41 ομογενείς μαθητές και φοιτητές από 18 έως 24 ετών, 4 συνοδοί - δάσκαλοι της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό, καθώς και 3 συνοδοί της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά.
Στα διδακτήρια της Σχολής θα διδαχθούν τα εξής μαθήματα: Ελληνική Γλώσσα, Ελληνική Ιστορία και Ελληνικός Πολιτισμός.
Οι διδάσκοντες είναι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η διδασκαλία πραγματοποιείται με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα και στο πρόγραμμα του Σχολείου περιλαμβάνονται εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, πνευματικά κέντρα και αξιοθέατα. Επιπλέον, θα διδαχθεί ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα σχετικό με την Ολυμπιακή Ιδέα σε συνεργασία με την ΕΘΝΟΑ. Συμπληρωματικά προσφέρονται σεμινάρια για την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα. Το πρόγραμμα πλαισιώνουν μουσικοχορευτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις στο πλαίσιο της παραδοσιακής κουλτούρας.
«Σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι κυρίως η σωστή εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, η γνωριμία των μαθητών με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, η κοινωνικοποίηση των νέων σε αμιγές ελληνικό περιβάλλον και η ενίσχυση της ελληνικής τους συνείδησης».